Mnogi uzvanici dolaskom na skupštinu podržali rad DVD-a Moravče

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.3.2023. 16:01:29
Mnogi uzvanici dolaskom na skupštinu podržali rad DVD-a Moravče

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

DVD Moravče s 219 članova jedno je od najvećih vatrogasnih društava na području gradske vatrogasne zajednice.



Jedno od najvećih vatrogasnih društava na području Zagreba, DVD Moravče, održalo je u subotu godišnju skupštinu koju su dolaskom uveličali mnogi uzvanici, te time iskazali koliko je ovo društvo značajno u sklopu cjelokupnog zagrebačkog vatrogastva. 


Stjepan Skuliber, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba i njegov zamjenik Tomislav Resman, Voditelj odjela za poslove zaštite od požara i vatrogastvo gradskog Sektora za civilnu zaštitu Josip Hibler, kao delegat, član upravnog odbora gradske vatrogasne zajednice Dražen Kompesak, ujedno i predsjednik VGČ Podsljeme, moravčanski župnik Mladen Sinković, sam su dio uzvanika koji su uvećali svečanost, uz mnogobrojne DVD-ove sa svih strana, a izdvojit ćemo DVD Buje s kojima Moravčani imaju plodnu suradnju.


DVD Moravče jedno je od tri sesvetskih stožernih vatrogasnih društava sa značajnom operativom. Ukupno broje 219 članova od kojih su ponosni na svojih 18 članova podmlatka i mladeži. Ukupno je 147 aktivnih članova s ispitom 109 je osposobljenih vatrogasaca za razne specijalnosti plus 2 profesionalna vatrogasca. Ovog trenutka interventna postrojba broji 42 člana s liječničkim uvjerenjem što je preduvjet izlaska na intervenciju. 


Prošle su godine hitali na 16 intervencija od kojih je bolo gašenja požara otvorenog prostora, 3 tehničke intervencije, ali i tri intervencije izvan područja djelovanja, požar većih razmjera u Blaguši, u Planini i veliki požar industrijskog postrojenja na Žitnjaku. Ukupno su na svim intervencijama potrošili 352 sata, a na svim intervencijama sudjelovala su ukupno 83 vatrogasca.


Na nedavnom ocjenjivanju ostvarili su 2496 bodova i uskoro će se znati koji su u redoslijedu ovi trostruki prvaci gradske vatrogasne zajednice, no sigurno je da će biti u samom vrhu.


DVD Moravče također je ponosno na svoj puhački orkestar kojeg vodi poznati koncert majstor tamburaškog orkestra HRT-a Dubravko Češnjak, akademski glazbenik, majstor trube.


U svojim obraćanjima nazočnima Stjepan Skuliber prenio je domaćinima pozdrave cijelog predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice, a zapovjednik zagrebačkog JVP-a posebno je naglasio jednu nevjerojatno važnu stvar. Zagrebački vatrogasci su tijekom prošlogodišnjih intervencija spasili 48 života. Da su spasili samo jedan bilo bi mnogo, a ovo je ravno fantastici. Eto zašto su vatrogasci stup zaštite i spašavanja našeg društva, a također dovoljno se podsjetiti njihove spasilačke uloge nakon oba velika potresa. 


Naravno, zaslužnim članovima, jubilarcima uručene su plakete i medalje, a posebnu zahvalu upravnog odbora Vatrogasne zajednice Grada Zagreba predsjedniku društva Srećku Bahlenu uručio je delegat zajednice, ujedno i član UO Dražen Kompesak, koji je cvijećem i bombonijerom zahvalio i njegovoj supruzi "što ga kao vatrogasca trpi, jer ga, radi njegove velike aktivnosti, gotovo nikad nema doma", rekao je Kompesak. 


Župnik vlč. Mladen Sinković blagoslovio je zakusku nakon službenog dijela skupa, a koju su priredile vrijede žene supruge vatrogasaca i same članice društva.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 16:28:21

Create Account