Na današnju godišnjicu osnutka 144. brigade njeni veterani položili vijenac kod spomenika na Markovom Polju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.10.2022. 12:28:01
Na današnju godišnjicu osnutka 144. brigade njeni veterani položili vijenac kod spomenika na Markovom Polju

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na današnju godišnjicu osnutka 144. sesvetske brigade Hrvatske vojske, veterani su položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika na groblju Markovo Polje.




Pokraj glavnog ulaza na groblje Markovo Polje nalazi se mali spomenik poginulim pripadnicima 144. brigade HV-a kod kojega su danas veterani ove brigade položili vijenac i zapalili svijeće. 


Na kamenom stećku uklesano je dvadeset imena Sesvećana, većinom mladića koji su se na današnji dan 1991. godine okupili u Sesvetama i krenuli oslobađati domovinu za koju su dali svoje živote.


Uvodne riječi okupljenim članovima Udruge veterana 144. brigade HV-a uputio je predsjednik Marko Bošnjak, a molitvu je predvodio sesvetski župnik preč. Mario Migles.


"Zli ljudi, diktatori započinju ratove šireći zlo i mržnju svijetom. Tada se dižu dobri koji kao i u našem Domovinskom ratu odlaze braniti svoju zemlju. Oni su pravednici, a ove, na žalost, poginule možemo smatrati i mučenicima", između ostalog tijekom molitve rekao je preč. Mario



Veterani su potom na grob ove godine preminulog prvog i donedavnog predsjednika njihove udruge, Ante Plazonića također položili vijenac i zapalili svijeće. Kratku molitvu kod groba predvodio je ratni zapovjednik 144. brigade HV-a Branko Podolar.


Obljetnica ustroja sesvetske brigade bit će svečano obilježena ove nedjelje misom u sesvetskoj župni, polaganjem vijenaca i prigodnim obraćanjem uzvanika, te potom druženjem nazočnih članova udruge, uzvanika i predstavnika drugih udruga iz Domovinskog rata. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 10.12.2023. 12:01:00

Create Account