Napokon smo dočekali: Počela je izgradnja produžetka Branimirove

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.5.2021. 12:44:38
Napokon smo dočekali: Počela je izgradnja produžetka Branimirove

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Dugo očekivan početak izgradnje produžetka Branimirove započeo je danas u nazočnosti privremene gradonačelnice Jelene Pavičć Vukičević.



Privremena gradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević, u pratnji suradnika, prisustvovala početku 1. etape radova na izgradnji produžene Branimirove ulice od Zagrebačke ceste do Brestovečke ulice.


"Danas svjedočimo početku pripremnih radova na 1. fazi projekta kojeg je gradska uprava, na čelu s pok. gradonačelnikom Milanom Bandićem, pripremala dugi niz godina. Upravo je projekt Branimirove bio među prioritetnim prometnim projektima kojeg namjeravamo u potpunosti dovršiti u mandatu pred nama. Produžetak Branimirove gradit ćemo u tri etape s glavnim ciljem da se rastereti promet u središtu Sesveta i time smanje prometne gužve. Prometnica je planirana s dva odvojena kolnika sa po dvije prometne trake, obostranim pješačkim i biciklističkim stazama, te zelenim pojasima. Na ukupnoj dionici od 3 780 m od Zagrebačke do Varaždinske ulice trebalo je riješiti imovinsko-pravne odnose na ukupno 98 čestica zemlje i nekretnina,  za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 64 milijuna kuna", rekla je novinarima kod raskrižja Zagrebačke i Branimirove  Pavičić Vukičević, dodavši kako ovo nije jedina investicija u prometnu infrastrukturu u ovom dijelu grada. U tijeku su pripremne aktivnosti na Dugoselskoj cesti od Sesveta prema Dugom Selu u sklopu projekta aglomeracije kojim se rješava pitanje odvodnje u istočnome dijelu grada, a za koji su osigurana sredstva EU u iznosu od  2 milijarde kuna.  


Radovi koje izvodi GIP Pionir u prvoj fazi podrazumijevaju rušenje bjetaka na trasi, a potom početkom srpnja i samu izgradnju prve dionice koja bi trebala biti izgrađena do kraja ove godine.

 

Okupljeni stanovnici čije se nekretnine nalaze na trasi buduće prometnice izrazili su zadovoljstvo angažmanom i dosadašnjom suradnjom Gradske uprave vezano uz pregovore oko isplate njihovih nekretnina, te najavili uskoro preseljenje.

 

U sklopu radova predviđena je izgradnja prometnice s kompletnom komunalnom infrastrukturom ( oborinska odvodnja, javni kanali odvodnje, izvedba vodovodnih i plinovodnih instalacija, izmještanje i zaštita elektroenergetskih instalacija ), izgradnja semaforskih uređaja i prometne signalizacije, javne rasvjete te kompletno krajobrazno uređenje zone zahvata, a procijenjena vrijednost 1. faze radova je 50 milijuna kuna bez PDV-a.


Produžena Branimirova ulica ( ukupne dužine 3 870 m ) podijeljena je na tri dionice – 1. od Zagrebačke do Brestovečke ( dužine 1 177 m ), 2. od Brestovečke do Ulice Ivana Ančića ( dužine 1 915 m ) i 3. od Ulice Ivana Ančića do Varaždinske ulice ( dužine 780 m ).


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account