Natjecateljske ekipe sesvetskih DVD-ova pomele konkurenciju na vatrogasnom natjecanju Grada Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.6.2024. 13:05:17
Natjecateljske ekipe sesvetskih DVD-ova pomele konkurenciju na vatrogasnom natjecanju Grada Zagreba

Foto: DVD Kašina, DVD Vugrovec, VZGZ, Borko Samec

Grad Zagreb će na držanom vatrogasnom prvenstvu u A muškoj kategoriji predstavljati sesvetski vatrogasci, a bit će ih i u drugim kategorijama.
DVD Kašina, DVD Vugrovec i DVD Sesvetska Selnica, najbolji su u konkurenciji elitnih muških A postrojbi na gradskom vatrogasnom natjecanju održanom jučer, u nedjelju na prostoru Centralnog uređaja za pročišćivanje otpadnih voda na Žitnjaku.  Dakle prvo mjesto DVD Kašina, 2. mjesto DVD Vugrovec, 3. mjesto DVD Sesvetska Selnica.


Obzirom da će Grad Zagreb na državnom vatrogasnom natjecanju predstavljaju tri najbolje ekipe iz svake, pa tako i ove kategorije, znači da će Zagreb u kategoriji A muških ekipa predstavljati Sesvećani.  Natjecanje će krajem lipnja biti održano u Dubrovniku. No, imat ćemo u Dubrovniku još  naših predstavnika. 


U kategoriji muških B ekipa, dakle natjecatelja starijih od 30 godina, DVD Blaguša osvaja drugo mjesto iza DVD-a Granešine.  

U kategoriji ženski A ekipa Kašina II zauzima drugo, a Lužan I treće mjesto. 

U kategoriji ženskih B ekipa, drugo mjesto također je pripalo Kašini, a treće ponovo Lužanu. 


Dakle u svim kategorijama imamo osvajače postolja, a od 12 zagrebačkih  DVD-ova koje putuju na državno natjecanje, čak 8 ih je iz Sesveta.


Dodajmo još da je Kašina jučer na natjecanju bila najmnogobrojnija, doveli su čak 5 ekipa i osvojili tri pehara. Imaju pobjedu u A muškoj selekciji, te po dva pehara za drugo mjesto u ženskoj A i ženskoj B selekciji.


Na uručenju nagrada najboljima nazočio je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, ujedno i načelnik gradske civilne zaštite koji je uručio pehare najboljim profesionalnim ekipama, dok je najboljim dobrovoljcima pehare i medalje uručio predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Srećko Bahlen.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:44:07

Create Account