Ne smanjuje se gužva za cijepljenje u Sesvetama, na PCR testove i dalje u Dubravu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.1.2022. 12:27:29
Ne smanjuje se gužva za cijepljenje u Sesvetama, na PCR testove i dalje u Dubravu

Foto: NZJZ dr. Andrija Štampar

Ne jenjava zanimanje Sesvećana za cijepljenje, gužve su na cjepnom punktu u Domu zdravlja, a PCR testovi i dalje se izvode u Dubravi.



Velike gužve i dalje obilježavaju cjepni punkt u Domu zdravlja u Sesvetama. Gotovo svakodnevno cijepi se tristotinjak i više ljudi, iako je cjepni kapacitet, kako je bilo rečeno na početku cijepljenja oko 250 osoba dnevno. Medicinsko osoblje daje sve od sebe, a što je vidljivo po brojkama cijepljenih osoba. 


U proteklom tjednu cijepljeno je 1854 građana. Cijepljenje se nastavlja i dalje po ustaljenom redu svakim danom od 14 do 20 sati. 


Velesajam koji ima puno veći cjepni kapacitet, nego što ga imaju cjepni punktovi po domovima zdravlja ima novo, malo produženo radno vrijeme cijepljenja i preporuka je svima koji to mogu i žele da odu na cijepljenje na velesajam, pa ako se još k tome naruče i dođu u zakazano vrijeme, čekanja gotovo da i nema. 


Velesajam radi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 - 14,30, a utorkom i četvrtkom od 12,30 do 19 sati.


Subotom i nedjeljom cijepi se od 8 do 12 sati.


Što se tiče testiranja, neki smo dan prenijeli gradsku objavu o brzom antigenskom testiranju i ustvrdili kako BAT nije dostupan niti u Sesvetama, niti u Dubravi, no u Dubravi je dostupno PCR testiranje. To se testiranje obavlja u Grižanskoj u Domu zdravlja, isključivo po liječničkoj indikaciji, dakle odabrani doktor ispisuje uputnicu za obavljanje testa. 


Naknadno je (jučer) objavljeno da se i u Dubravi može napraviti brzi antigenski test i to u Domu zdravlja u Grižanskoj 4. Radno vrijeme brzog antigenskog testiranja je od 12.00 do 16.00 sati svaki radni dan i subotom

Prijave za brzi antigenski test: https://zg.brzitest.com.hr/


No, u Sesvetama su dostupni komercijalni punktovi za brzo antigensko testiranje gdje se po rezultatu testa dobije i valjanja dokumentacija. Tako primjerice laboratoriji Analiza Lab i Latebra nude brzo antigensko, ali i PCR testiranje. 


Brzi antigenski test može se još obaviti i u ordinaciji dr. Marka Brkića gdje se također po nalazu dobije sva potrebna dokumentacija.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account