Nije stao policajcima pa kažnjen sa 6000€ i uhićen radi prethodnih potraga

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.2.2023. 13:40:46
Nije stao policajcima pa kažnjen sa 6000€ i uhićen radi prethodnih potraga

Foto: Facebook

Vozač se nije zaustavio na znak policajaca, pobjegao, pa sustignut i uhićen, prekršajno kažnjen, te predan kriminalističkoj policiji na daljnju obradu.Policija je izvijestila da je jučer, u ponedjeljak 6. veljače, četrdesetak minuta iza ponoći u Sesvetskoj Sopnici u Ulici Ante Starčevića tada nepoznati muškarac upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Na znak policijskih službenika vozač se nije zaustavio već je nastavio kretanje kršeći prometne propise.


Nakon što su policijski službenici krenuli u potjeru za vozilom i vozačem, u koju su se uključile i dodatna policijska vozila, u Carevićevoj ulici u Sesvetskoj Sopnici vozač je zaustavio svoje vozilo te se s još jednom osobom dao u bijeg. Policijski službenik sustigao je vozača, spriječio ga u daljnjoj namjeri bijega i uhitio ga. Naknadnom provjerom utvrđeno je da je uhićeni 35-godišnjak upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena te je za njim bilo na snazi više potraga, među kojima i jedna radi izdržavanja zatvorske kazne. 


Nakon provedenog žurnog postupka na nadležnom prekršajnom sudu vozaču je izrečena novčana kazna u visini 6070 eura. Nakon završetka postupka na sudu osumnjičeni muškarac je predan policijskim službenicima kriminalističke policije radi daljnjeg postupanja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 13:32:34

Create Account