NK Sesvete proslavio svoj dan

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.5.2019. 10:39:43
NK Sesvete proslavio svoj dan

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prvi svibanj, blagdan sv. Josipa Radnika proslavljen je na negdašnjem Radnikovom, a danas stadionu NK Sesvete uz misu, atraktivnu utakmicu Sesvete - Dinamo, nazočnost zagrebačkog vrha Bandić - Prgomet, te neizostavni grah.



Svečanost proslave započela je jučer, 1. svibnja u 15 sati misom kod kipa sv. Josipu Radniku postavljenom kod ulaza na stadion u nišu upravne zgrade - svlačionice. Misu je predvodio sesvetski župnik preč. Marijo Migles, a potom je odigrana vrlo atraktivna nogometna utakmica između NK Sesveta u GNK Dinamo koji je došao u najjačem sastavu. 


Utakmici su nazočili gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet, odnedavno saborski zastupnik Ante Plazonić, nositeljica liste BM 365 za eurospke parlamentarne izbore i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, sesvetski čelnici Stjepan Kezerić i Dražen Markota, te mnogi drugi uglednici.   


Sama utakmica je bila prijateljska, ali je bilo i oštrih dvoboja, u pojedinim trenucima i vrlo žustre igre. Domaći su se željeli pred državnim prvakom pokazati kao dostojan protivnik, a takav su dojam i ostvarili. Rezultat od 2:0 za Dinamo ionako nije toliko važan, no tek spomenimo da su pogotke postigli Olmo i Rrahmani.


Nakon utakmice bilo je predviđeno da se mnoštvu obrati gradonačelnik Bandić, no on je nakon jednog telefonskog poziva hitno otišao, pa se sesvećanima obratio Drago Prgomet, a potom i Stjepan Kezerić. Predsjednik kluba Pero Karatović zahvalio je svima na dolasku na proslavu Dana kluba, te najavio u narednoj sezoni namjeru napada za ulazak u Prvu ligu. 


Uz tamburaše i izvrstan grah niti kratki proljetni pljusak nije uspio pokvariti cjelokupni dojam ove lijepe proslave. 



Create Account