Noćašnji potres podsjetio nas je da živimo na trusnom području

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.4.2021. 7:39:51
Noćašnji potres podsjetio nas je da živimo na trusnom području

Foto: Seizmološka služba RH

Potres magnitude 3,1 po Richteru zabilježili su sinoć u 23.15 sati seizmografi hrvatske Seizmološke službe.



Epicentar je bio na području Markuševca, magnituda potresa u epicentru iznosila je 3,1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice. Hipocentar se nalazio na dubini od oko 8 kilometara. Potres se, prema dosadašnjim podacima, osjetio na području Zagreba i okolice, izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.


"Ovaj potres podsjeća nas da živimo na trusnom području i da se na to moramo naviknuti. Nakon prošlogodišnjeg velikog zagrebačkog potresa, seizmička aktivnost je još uvijek pojačana i ovaj potres pripisujemo upravo tome", rekao je jutros za Hrvatski radio seizmolog Tomislav Fiket.

Podatke o potresu objavila je Seizmološka služba na svom twiteru i web stranici.



A na platformi EMSC-a do jutros je zabilježeno gotovo 2000 komentara uznemirenih građana. Velik dio komentara došao je i iz područja Prigorja koji su svjedočili o uznemirenosti građana, jer su nam sjećanja na prošlogodišnji zagrebački, ali i petrinjski potres još vrlo svježa, pa stoga i ovakav ne odviše jak potres koji se dogodi u noćnim satima kod mnogih izaziva uznemirenost i određenu psihozu. 


Ipak, ono što je najvažnije, ovo je ipak bio preslab potres da izazove bilo kakvu štetu na objektima, čak i onima slabije građenima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account