Nova prometna regulacija, u Gajišću uvedene jednosmjerne ulice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.8.2019. 12:55:01
Nova prometna regulacija, u Gajišću uvedene jednosmjerne ulice

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Uvođenjem jednosmjernog prometa počela je nova prometna regulacija u pojedinim ulicama u Gajišću.



Već godinu dana prometni angažirani prometni stručnjaci rade na izradi prometne studije u naselju Gajišće, projekt je završen, verificiran u Gradu od nadležnih tijela i na snazi je od 29. kolovoza.


"Možda ste već primijetili, većina građana kojih se to tiče sigurno jesu, na snazi je nova prometna regulacija u pojedinim ulicama u Gajišću", rekao nam je zamjenik predsjednika Vijeća G.č. Sesvete Dražen Markota navodeći koje su to ulice u kojima vrijedi ili će za koji dan početi vrijediti novi režim prometa, odnosno te se ulice pretvaraju u jednosmjerne:


1. Ulica Andrije Ambrijovića 

2. Planinska

3. U jednom dijelu Selčinska - uskoro

4. Starigradska - uskoro


Najveći problem u tim ulicama je parkiranje djelomično na nogostupima, dijelom na kolniku što znatno suzuje prometnu površinu, otežavajući promet i dovodeći u opasnost prvenstveno pješake i to osobito najmlađe. 


"Već duže vrijeme javljaju nam se građani s prijedlozima i pritužbama na tu temu, pa smo na osnovi njihovih pritužbi i prijedloga, te u suradnji i s mišljenjem Mjesnog odbora Gajišće naručili prometnu studiju koja je odgovorila promjenama u nekim ulicama, gdje je to bilo opravdano i moguće učiniti", rekao nam je Markota dodajući da bi sada na određenoj površini kolnika tih ulica trebalo napraviti parkirališta mjesta čime bi se barem malo smanjio pritisak takozvaog prometa u mirovanju.


"Veliki problem parkiranja na području Gajišća, ali i u nekim drugim dijelovima Sesveta i dalje postoji, nastojimo na različite načine pokrenuti rješavanje tog problema ima različitih ideja i prijedloga, no struka je ta koja mora dati adekvatan odgovor na to goruće pitanje", zaključuje Markota.


Inače u vrijeme našeg posjeta Planinskoj jedna je gospođa svojim vozilo uobičajeno kao  svakog dana skrenula iz Trakošćanske u Planinsku u zabranjenom smjeru, ne primijetivši znak zabrane. Pretpostavljamo da je to učinila potpuno rutinski, ne očekujući neku promjenu, pa bi stoga sada bilo dobro da građani jedni druge obavijeste o promijeni.


Pisali smo u travnju: MOŽE LI PARKIRALIŠNI KOLAPS NA SELČINI RIJEŠITI EVENTUALNA NAPLATA PARKIRANJA? 


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.10.2023. 15:22:06

Create Account