Novom prometnicom bit će spojeni Jelkovec i Novi Jelkovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.1.2020. 11:48:22
Novom prometnicom bit će spojeni Jelkovec i Novi Jelkovec

Foto: Geoportal

U planu je izgradnja spojne ceste između naselja Jelkovec i Novi Jelkovec, izabran je izrađivač idejnog projekta.



Dva naselja, Jelkovec i Novi Jelkovec trebali bi, nadajmo se uskoro, biti spojeni prometnicom od postojećih ulica Ljudevita Posavskog u Novom Jelkovcu do raskrižja Savske ceste i Slavonske avenije u Jelkovcu.


U tu je svrhu na javnom natječaju odabran izrađivač idejnog projekta za ishođenje lokacijske dozvole. Za izrađivača je izabrana tvrtka Keops-projekt iz Zagreba, a iznos projekta je 43.500,00 kuna.


Za sad je teško govoriti datumu početka i završetka radova, no neslužbeno doznajemo da bi ova prometnica mogla biti izgrađena u 2021. godini. 


Još je puno planova, za sada na razini ucrtanih ruta u mapama, pa će tako, jednog dana biti izgrađena nova prometnica koja će većim dijelom zaobići današnji Jelkovec i spojiti se na Industrijsku cestu, Novi Jelkovec će također biti spojen s tom cestom na Rimski put, a u planu je i spajanje ulica 144. brigade i Savske.


U katastarske mape ucrtano je i 6 prometnica koje će biti izgrađene na prostoru između sadašnjeg naselja Novi Jelkovec i Industrijske ceste, a to je prostor na kojem sada nema gotovo ničega osim šume i niskog raslinja. U budućnosti  tu će vjerojatno biti izgrađeno niz stambenih građevina i nadajmo se očuvano barem malo zelenila, no to je već priča za naše unuke. 




Ovdje je završetak ulice 144. brigade, dvjestotinjak metara  dalje je Jelkovec, a oba će naselja biti spojena novom prometnicom od ove točke do Savske ulice.


Create Account