Obilježena 13. obljetnica stradanja mladog policajca Ivana Grbavca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.5.2022. 12:31:38
Obilježena 13. obljetnica stradanja mladog policajca Ivana Grbavca

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Tog tužnog 5. svibnja prilikom intervencije radi pljačke banke u Sesvetama, poginuo je policajac Ivan Grbavac, tada u 25. godini života.



Na samom početku svoje karijere tijekom intervencije sprječavanja razbojništva u Raiffeisen banci u Sesvetama, 5. svibnja 2009. godine smrtno je stradao policajac Ivan Grbavac.   Imao je samo 24 godine. Rođen je u Sesvetama, živio je i radio u Sesvetama, poginuo je u Sesvetama. Njegov ubojica,  bezobzirni pljačkaš kojem ne treba niti spominjati ime, osuđen je na 40. godina zatvora.


Vijeće Gradske četvrti Sesvete u spomen na žrtvu mladog policajca postavilo je 2014. godine spomen ploču pokraj ulaza u ovu banku u Sesvetama, a u znak sjećanja i zahvale, njegovim imenom nazvana je nova ulica u središtu Sesveta (ulaz iz Ninske), nasuprot mjesta pogibije.


Na današnju 13. obljetnicu Ivanove pogibije ispred spomen spomen ploče zapaljene su svijeće i položeni vijenci, a isto je učinjeno i na njegovom posljednjem počivalištu na Markovom Polju gdje uz svog sina počiva i njegov neutješni otac koji je preminuo prije 4 godine.


Uz članove najuže obitelji, kolega iz policije i prijatelja, u ime VGČ Sesvete  nazočio je  predsjednik Stjepan Kezerić, a visoku policijsku delegaciju činili su: Načelnik uprave za javni red i sigurnost MUP-a Dragan Tokić,  predstavnik PUZ-a - načelnik sektora policije PUZ-a Davor Posilović,  izaslanik načelnika PUZ-a Marka Rašića, Stipe Mandić i načelnik PP Sesvete Evelin Mustapić s njegovim pomoćnicima.


Molitvu kod spomen ploče u Sesvetama predvodio je sesvetski župnik preč. Mario Migles, a na groblju Markovo Polje vlč. Marin Kozić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 14:18:10

Create Account