Odbjegla afrička zvijer uhvaćena jučer u Lužanu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.1.2020. 12:43:35
Odbjegla afrička zvijer uhvaćena jučer u Lužanu

Foto: VG portal

Odbjegli afrički serval koji je danima lutao Turpopljem, uhvaćen je jučer na području Lužana, piše VG portal.


Prenoseći pisanje VG portala, Index je objavio da je odjegli primjerak afričke subsaharske divlje mačke uhvaćen jučer na području Lužana.


"Čini se da nije bilo nikakve opasnosti za lokalno stanovništvo, jer se radi o odbjeglom i socijaliziranom kućnom ljubimcu, ali s kojim ipak treba znati, jer i domaća vas mačka može ogrebati ako se prema njoj nepravilno postavite", rekao nam je jedan veterinar s lokalnog područja koji je odbio javnu indentifikaciju.


"Iako afrički serval nema previše veze s našim risovima, posljednjih dana smo udružili snage i iskustvo s jednim od naših najpoznatijih veterinara za divlje životinje - Branimirom Reindlom i pomogli u hvatanju ovog odlutalog kućnog ljubimca koji posljednjih mjeseci luta Slovenijom i Hrvatskom. Akcija hvatanja potrajala je oko tjedan dana i završila uspješno. Serval će u kratkom roku biti vraćen vlasniku u Sloveniji, umirio se, uzima hranu iz ruke i sve bolje prihvaća blizinu čovjeka", objavljeno je na Facebook stranici terenskog bloga Life Lynx.


Serval se uglavnom hrani glodavcima, manjim pticama i gmazovima, a zbog svoje ljepote tražena je životinja na crnom tržištu divljih životinja gdje postiže cijene iznad 10 tisuća dolara.  


Životinja će biti vraćena u Sloveniju svojim vlasnicima odakle je i pobjegla.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.2.2024. 10:31:26

Create Account