Održan jubilarni 50. Sesvetski fašnik - velika galerija slika + video (mali steperi)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.2.2018. 21:12:48
Održan jubilarni 50. Sesvetski fašnik - velika galerija slika + video  (mali steperi)

Foto: Pobjednička maska/Sesvete danas, Borko Samec

Pedeseti puta do sad u Sesvetama je danas održan fašnik. Odraslih fašničkih skupina već dulje vrijeme nema, no organizator Narodno sveučilište Sesvete uspjelo je održati dječji fašnik što je za svaku pohvalu.


Više od tri sata trajala je iznimno simpatična i vesela fašnička predstava mnogobrojnih grupa sesvetskih vrtića i osnovnih škola koje su došle pokazati kakve su pjesmice ili plesove pripremili za ovaj maškarani dan. 


Uz njih mnoštvo su još zabavljali sve popularnija mlada pjevačica Kim Verson i mali steperi koji su vrlo profesionalno i atraktivno u fašničkim kostimima izveli svoje plesne točke.  Mnoge maše maškare pojedinačno ili grupno prijavili su se za izbor najbolje maske, a stručni ocjenjivački sud imao je tešku zadaću dodijeliti najboljima nagrade. Dok su oni vijećali, posjetiteljima pod šatorom su dijeljene krafne. Ah, da, moramo spomenuti i šator.


Na žalost, ovu prekrasnu fašničku sliku moramo novinarski pomalo zločesto i zacrniti. Male maškare  nastupile su pod velikim šatorom u Ninskoj ulici, koji je odbila platiti gradska turistička zajednica tvrdeći sesvetskim predstavnicima da nemaju novac za Sesvetski fašnik, jer su sve potrošili na zagrebački Advent. Preneraženi takvim odgovorom direktorice zagrebačke Turističke zajednice Martine Bienenfeld, čelnici Sesveta odlučili su račun od otprilike 30 tisuća kuna podmiriti novcem sesvetske lokalne samouprave.


 No, ostavimo takve ružne teme na stranu, djeca i njihovi roditelji nisu zaslužili još i time se zamarati.


Na poslijetu maškarade, dodijeljene su nagrade najboljim maskama. Bilo je mnogo nagrada sponzora, kao što su pizze u sesvetskim pizzerijama ili torta slastičarnice Martina, a glavne prve tri nagrade osigurao je Semark. Treću nagradu osvojila je maska kipa slobode koja je dobila smartfon. Druga nagrada tablet išla je u ruke robota transformera, a prvu i najvredniju nagradu HIFI liniju Panasonic s pravom je osvojila ne samo najoriginalnija, nego i u izvedbi najkompleksnija i najvještija maska, Regoč i Kosijenka. I dok je mama očito ideju pronašla u prekrasnoj priči Ivane Brlić Mažuranić, ideja za kostim je bila možda još maštovitija.

U svakom slučaju sve čestitke svim nagrađenima, kao i svim sudionicima Sesvetskog fašnika na koji su došli mnogobrojni maskirani i nemaskirani posjetitelji.


Fašniku su bili nazočni i predstavnici Vijeća g.č. Sesvete, zamjenik predsjednika Dražen Markota koji je rekao da je ustvari došao vidjeti kako je sve organizirano, ali više privatno negoli službeno. Privatno je bio sa svojim podmlatkom i bivši saborski zastupnik i predsjednik sesvetskog SDP-a Draženko Pandek, a vidjeli smo i vijećnika u sesvetskom Vijeću Tihomira Lukanića koji je na svojim ramenima nosio hrabrog supermana. 


Bilo je to, posebice djeci jedno prekrasno, lijepo, sunčano i za doba godine toplo sesvetsko nedjeljno kasno prijepodne i  rano popodne uz dječju želju da ovakvih ili sličnih događanja bude više.


Video: Sesvete danas, Borko Samec

Vezane vijesti
Ažurirano: 12.2.2024. 9:55:49

Create Account