Održan prvi sesvetski oldtimer rally

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.5.2022. 15:24:35
Održan prvi sesvetski oldtimer rally

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U nedjeljno dopodne održan je prvi sesvetski rally vremešnih automobila.



Oldtimer klub Sesvete osnovan je 2009. godine, broji tridesetak članova, entuzijasta koji uživaju u održavanju svojih vremešnih limenih ljubimaca, dio njih povremeno sudjeluje na drugim oldtimer događanjima koji se održavaju diljem Hrvatske, pa i izvan naših granica, a sada je konačno sazrela prilika za održavanje prvog sesvetskog rallyja vremešnih cestovnih strojeva. 


Na prvo sesvetsko natjecanje takve vrste odazvalo se 15 članova sa svojim što starijim, što manje starim osobnim vozilima. Da bi vozilo moglo ući u kategoriju oldtimer mora biti staro najmanje trideset godina. Obzirom da na našim cestama svakodnevno susrećemo mnoge oldtimere, neki od viđenih primjeraka izgledali su poprilično mladoliko, no svakako VW "Bube", Citroen 2cv "Dijana", Zastava 750 "Fićo" ili terensko vozilo Fiat Kampanjola ipak su bili ponešto vremešniji iako i Golf "jedinica" ima već itekako pravo zvati se pravim oldtimerom.


Natjecanje se sastojalo od vožnje spretnosti između čunjeva na trasi koja je bila postavljena u za sada bezimenoj ulici, nastavku buduće ceste br. 4, pokraj Općinskog suda, te vožnje u javnom cestovnom prometu od mjesta vožnje spretnosti, kroz Sesvete do Markovog Polja, pe prema Popovcu i natrag do starta.


Na posljetku u restoranu Tupek proglašeni su najbolji relijaši, a za prvi put najveći pehar podigao je Stjepan Pajurin koji je vozio svoju Kampanjolu. Drugi je bio Branko Sever s Daihatsu Charadom, dok je treće mjesto zauzeo Renato Lovrenčić u Mercedesu.


Najvećim pehistom rallyja proglašen je Marijan Brozović sa svojim crvenim Fićekom.


"Čestitam i zahvaljujem svima na sudjelovanju, te vjerujem da je ovo tek početak budućih naših sve većih i boljih rallyja", rekao nam je organizator natjecanja, predsjednik Oldtimer kluba Sesvete Marko Dumenčić.  



Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 6.10.2023. 18:55:38

Create Account