Održana godišnja skupština vrlo aktivnog DVD-a Blaguša

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.3.2023. 14:27:57
Održana godišnja skupština vrlo aktivnog DVD-a Blaguša

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Vatrogasci Blaguše u prošloj su godini izašli na 23 intervencije na kojima su proveli 53 sata.



DVD Blaguša godinama je vrlo aktivno vatrogasno društvo na koje se, u slučaju potrebe uvijek može računati. Prema izvještaju tajnice društva Mateje Combaj koji je podnijela na jučerašnjoj godišnjoj skupštini, društvo broji 108 člana od kojih 43 aktivna člana i 19 veterana. 


Ponosni su na svojih 35 članova mladeži koji su svojim radom zavrijedili sudjelovanje na prošlogodišnjem državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Čakovcu, a izrazito su podvukli uspjeh svoje muške A ekipe koja je na gradskom natjecanju zagrebačke zajednice u konkurenciji 59 ekipa pobijedili s ukupno najboljim vremenom i kod dobrovoljaca i kod profesionalaca.


U prošloj su godini odradili 23 intervencije na kojima su proveli 53 sata djelovanja s ukupno 126 vatrogasaca.


Naravno da su imali  bezbroj aktivnosti oko održavanja opreme, doma, garaže koja im je premala za spremanje kamiona kojeg bi mogli dobiti da imaju adekvatno spremište, pa se zato u suradnji s VZG-em intenzivno radi na rješavanju tog problema.


Skup su uz delegata zajednice Srećka Bahlena pozdravili mnogi predstavnici gostiju iz drugih županija, kao i predsjednik Mjesnog odbora Blaguša i danas počasni predsjednik društva Stjepan Combaj. 


Naravno da je skupština završena onako kako vatrogasci najbolje i znaju druženjem uz finu okrjepu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.1.2024. 13:00:18

Create Account