Održana treća Kobasijada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.2.2019. 13:28:34
Održana treća Kobasijada

Foto: Sesvete danas

Uz potporu Mjesnog odbora Sesvetska Sela, te tamošnje župe u pastoralnom centru u Sesvetskim Selima u subotu navečer održana je 3. Kobasijada.



Ova zanimljiva, sada već i manifestacija krenula je od ideje četvorice prijatelja Marka Bošnjaka, Tome Topića Franje Nemeta i Branka Bošnjaka koji su sličnu prijateljsku veselicu prije više godina počeli raditi u Dobrodolu, mjestu stanovanja Marka i Branka Bošnjaka, no zbog komocije i ugode prostora prije dvije godine je preseljena u pastoralni centar Sesvetska Sela, naselju odakle su druga dvojica i gdje je održana i ove godine. 


"Povezali smo ovo prijateljstvo, njihovu ideju, našu župu i mjesni odbor koji sve to i sponzorira, te smo ovu manifestaciju, prvenstveno kao ideju za obiteljsko druženje sudionika manifestacije, ali i šire pretočili u ovo događanje u Kobasijadu u kojoj većinom sudjeluju naši majstori s područja Sesveta, ali ima ih nekolicina i s drugih područja", rekao nam je jedan od začetnika ideje Marko Bošnjak.

¸

Pobjednici Kobasijade su:


Kategorija salama:

1. Srđan Raguž

2. Franjo Nemeš

3. Dečki iz Bedenice


Kategorija kobasica:

1. Josip Bošnjak

2. Pero Tipurić

3. Dečki iz Bedenice


Prema glasovima publike najbolji uzorak od svih ponuđenih izradio je pobjednik u kategoriji - kobasice, Josip Bošnjak.


Nagrade najboljima uručio je zamjenik predsednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota.


Inače nazočne je pozdravio kao domaćin župnik preč. Antun Sente st, a nazočio je i vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić. 

Pobjednik Josip Bošnjak inače iz vugrovečke župe obećao je da će uskoro jedne nedjelje ispred vugrovečke crkve upriličiti degustaciju svojih pobjedničkih proizvoda.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

Create Account