Olujni vjetar u Vugrovcu srušio veliko stablo na četiri vozila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.5.2019. 12:51:08
Olujni vjetar u Vugrovcu srušio veliko stablo na četiri vozila

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Olujni vjetar je u nedjelju prouzročio mnoge štete na području Prigorja, ponajviše se radilo o srušenim stablima preko prometnica, a u Vugrovcu je teško staro stablo uništilo četiri vozila.



Stari truli kesten je u nedjeljno dopodne oko 10 sati srušio snažan vjetar na četiri vozila parkirana ispod njega. Vozila su bila parkirana na prostoru kod vugrovečke crkve, a vlasnici su u tom trenutku  bili na misi. Sve se dogodilo desetak minuta prije završetka mise, a mnogi su se zapitali što bi se dogodilo da su u trenutku rušenja stabla putnici bili u vozilima. 


Stari parkovni kesten kojeg je vjetar iščupao iz korjena bio je, vidjelo se to na deblu, potpuno trul, a nalazio se na javnom prostoru u vlasništvu Grada Zagreba čiji je i cijeli neasfaltirani okolni prostor koji građani koriste kao parkiralište za crkvu. Uz to staro drvo, još ih je nekoliko u blizini, no za sad su preživjeli.


Pozvana je policija koja je obavila očevid, a članovi DVD-a Vugrovec potom su motornim pilama uklonili drvo s oštećenih automobila. Jedno je vozilo potpuno uništeno, drugo vrlo teško, a još dva ostala prošla su "tek s razbijenim staklima ili uništenim vratima".


"Svaku nedjelju dolazim ovdje na misu parkiram gdje ima mjesta, ovaj put sam stal tu ispod ovog drveta i po završetku mise imal sam kaj za videti", izjavio nam je vlasnik teško oštećenog Mercedesa g. Tomurad. 


Nakon ove intervencije, vugrovečki vatrogasci imali su tijekom dopodneva još jedno uklanjanje srušenog drveća preko ceste, a obzirom da se olujni vjetar u trenutku nastajanja ovog napisa nastavlja, moguće je da će imati još posla. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.8.2023. 10:54:07

Create Account