Optuženi roditelji koji su svoju djevojčicu ljetos ostavili ispred župnog ureda u Brestju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.1.2018. 18:19:10
Optuženi roditelji koji su svoju djevojčicu ljetos ostavili ispred župnog ureda u Brestju

Foto: PUZ

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv roditelja djevojčice koja je u srpnju pronađena ispred župnog ureda Župe Dobrog pastira u Brestju gdje je ostavljena u dječjim kolicima.



Tužiteljstvo roditelje tereti za napuštanje djeteta i povredu djetetovih prava, izvijestilo je u srijedu državno odvjetništvo.

U optužnici stoji da je majka u kasnim večernjim satima 20. srpnja ostavila samu i bez nadzora svoju sedmomjesečnu djevojčicu na neosvijetljenom i usamljenom mjestu ispred župnog ureda, u nakani da ju trajno napusti.

Istovremeno tvrde da su oboje osumnjičenika, majka i otac, od početka 2014. do 26. srpnja 2017. "kao roditelji dvoje maloljetne djece niske kronološke dobi, počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava i da je prvookrivljenica (majka) ostavljala djecu bez nadzora i skrbi odrasle osobe u višestruko ugrožavajućim situacijama, a da drugookrivljenik (otac) nije prijavio nadležnim službama nestanak sedmomjesečnog djeteta, niti je poduzeo druge radnje u cilju pronalaska i zbrinjavanja djeteta".

Za napuštanje djeteta Kazneni zakon predviđa kaznu do tri godine, a za povredu djetetovih prava i do pet godina zatvora.

(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.1.2019. 11:06:19

Create Account