Otvoren vrtić u Kašini, Tomašević: Ovo je naš prvi vrtić, uvijek ćemo ga se sjećati

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.5.2023. 13:15:30
Otvoren vrtić u Kašini, Tomašević: Ovo je naš prvi vrtić, uvijek ćemo ga se sjećati

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Dječji vrtić u Kašini otvoren je danas dopodne u nazočnosti gradskog vrha i ostalih uzvanika.



Područni objekt  Kašina Dječjeg vrtića Sesvete nakon godine dana od polaganja kamena temeljca otvoren je za prihvat mališana. "Primit će između 60 i 70 djece u 4 odgojne skupine, dvije jasličke i dvije starije", rekla je na današnjem otvorenju ravnateljica DV Sesvete Nada Mladiček. 


Otvorenju je nazočio cijeli gradski vrh na čelu s gradonačelnikom Tomaševićem, predsjednik Vijeća GČ Sesvete Stjepan Kezerić s nekoliko vijećnika, i mjesnim odborom Kašina, ravnatelji sesvetskih vrtića i škola, te drugi uzvanici.


Gradonačelnik Tomislav Tomašević divio se izgledu novog vrtića koji je modularne gradnje, otporan na najjače potrese moguće na našem području, te energetski učinkovit, te izrazio zadovoljstvo brzom izgradnjom. Ovom prigodom bismo podsjetili da je 27. svibnja prošle godine na polaganju kamena temeljca bio obećan rok završetka radova krajem studenog iste godine, no objekt je otvoren pola godine kasnije, ali, sad kad je već otvoreno, to se zaboravlja i slavi se, a djeca se vesele. 


"Najljepše mi je kad otvaram novu školu ili vrtić, to je najljepši dio ovog mog posla. Ovo je naš prvi vrtić kojeg smo planinari, projektirali i izgradili. Kao i u svemu u životu i ovaj naš prvi vrtić uvijek ćemo pamtiti", izražavajući zadovoljstvo otvorenjem kašinskog vrtića izjavio je Tomašević dodajući kako se ovoga trenutka u Zagrebu gradi još pet vrtića, a ukupno bi do kraja njegova mandata trebalo biti izgrađeno ili barem započeta gradnja dvadeset novih vrtića.


"To se u povijesti Zagreba još nikada nije dogodilo", zaključio je Tomašević.  U ovaj je vrtić  površine cca 933 m² s podosta vanjskog prostora podosta vanjskog prostora za igru uloženo cca 2,5 milijuna eura, 


Otvorenje vrtića svojom veselom pjesmom i dječjim poskočicama začinili su mališani DV Sesvete odgojne skupine Jaglac koje smo propustili navesti u programu Obrtničkog sajma, pa ovom prigodom ispravljamo propust. I gradonačelnik i svi ostali zdušno su, neštedjevši dlanove pljeskali ovim razigranim, ali vidljivo u grupi dobro posloženim Jaglacima.


Danas blagoslova vrtića nije bilo, jer je gradonačelniku raspored bio zgusnut, pa je odmah nakon otvorenja hitao dalje, no, kaže da nema ništa protiv, te bi blagoslov vrtića trebao uslijediti odmah nakon upisa koji počinju ove srijede, 24. svibnja i traju do 9. lipnja. 


Video:

Vezane vijesti
Ažurirano: 19.5.2023. 17:44:43

Create Account