Pet godina plesa skupine Feel'N

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.10.2017. 13:16:11
Pet godina plesa skupine Feel'N

Foto: Feel'N

Uz niz raznovrsnih sportskih, kulturnih, umjetničkih i drugih društvenih aktivnosti, u Sesvetama se mladi mogu baviti i suvremenim plesom zahvaljujući plesnoj skupini Feel'N.


Plesna slupina Feel'N pod vodstvom Nikoline Huđin djeluje od 2012.godine u OŠ Brestje, a od 2016. godine priključuje se Umjetničkoj udruzi Korak. Udruga se bavi unaprijeđenjem znanja, vještina i kompetencija plesa i izvedbenih umjetnosti općenito djece i mladih. U plesnoj grupi Feel'N mladi plesači upoznaju različite plesne stilova i tehnika kroz rad s različitim trenerima i voditeljima koji su svi završili su plesne škole i pohađali mnogobrojne plesne edukacije u svom usavršavanju


Tehnike koje članovi usvajaju uključuju osnove baleta koje su neophodne svakom plesaču, elemente suvremene plesne tehnike, jazz tehnike, hip-hopa te nešto modernijih i komercijalnijih plesnih tehnika koje su prilagođene uzrastu djece. Nakon naučenih osnovnih tehnika plesa, mladi plesači potom uče koreografije kojima društvo nastupa na mnogim manifestacijama, primjerice u školama, obilježavanje Dana plesa u suradnji s drugim plesnim udrugama, a nastupali su i na različitim sesvetskim manifestacijama, primjerice Fašnik, Dani zahvale i zajedništva i  drugim.


Od ove školske godine, osim u OŠ Brestje, udruga djeluje i u OŠ Iver te u OŠ Jelkovec. Zainteresirani učenici za ples mogu se uključiti u rad plesne skupine Feel'N u terminima proba: OŠ Brestje: utorak i četvrtak 18.30-19.30; OŠ Iver: ponedjeljak i srijeda 17-18; Oš Jelkovec: ponedjeljak i srijeda 19:15-20:15.


Vjerujemo da će Feel'N "izbaciti" mnoge izvrsne plesače od kojih će možda poneko se ubudućnosti i profesionalno baviti plesom.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.3.2023. 14:54:59

Create Account