Pijanac jučer u naselju Iver napao radnika Čistoće i teško ga ozlijedio, Tomašević osudio napad

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.7.2023. 12:54:40
Pijanac jučer u naselju Iver napao radnika Čistoće i teško ga ozlijedio, Tomašević osudio napad

Foto: Čistoća/Ilustracija, fotografija nije povezana s navedenim slučajem

Tijekom obavljanja svog posla radnika Čistoće koji je obavljao svoj posao u naselju Iver napao alkoholizirani muškarca i teško ga ozlijedio, završio u bolnici, a napadač u pritvoru.



O jučerašnjem napadu na radnika Čistoće prilikom njegova redovnog obavljanja radne dužnosti informaciju su medijima prenijeli Policija i gradska Služba za informiranje.



Prema policijskoj obavijesti, jučer, 1. srpnja oko 15.15 sati, u Sesvetama, u Ulici Mladena Halape, na ulici, tada nepoznati muškarac verbalno je, a potom i tjelesno napao 52-godišnjeg zaposlenika trgovačkog društva za obavljanje javnih usluga, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Liječnička pomoć ozlijeđenom 52-godišnjaku pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. 


Istog popodneva policijski su službenici uhitili 44-godišnjaka koji se dovodi u vezu s ovim događajem. Muškarac je, s obzirom da je bio pod utjecajem alkohola od 1,30 g/kg u organizmu, smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjena. Trenutno se nalazi u službenim prostorijama policije te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ i „Teška tjelesna ozljeda“, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku.


O istom događaju informaciju je objavila gradska Služba za informiranje:


Jučer je u Sesvetama korisnik usluga fizički napao radnika Čistoće prilikom redovnog obavljanja posla, te nakon toga pobjegao s mjesta događaja. Radnik je zadobio teške tjelesne ozljede, prevezen je u KBC Rebro u Zagrebu, te je zadržan u bolnici. Veća tragedija spriječena je pribranošću i hrabrošću kolega radnika Čistoće koji su uspjeli zaustaviti napadača.


Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević telefonski se čuo s radnikom i njegovom obitelji, izrazio mu podršku i ponudio svu moguću pomoć.


„Najoštrije osuđujem jučerašnji kukavički napad na radnika Čistoće koji je uredno izvršavao svoju dužnost”, izjavio je gradonačelnik Tomašević. „Ovaj brutalan napad potpuno je neprihvatljiv i za njega nema niti može biti bilo kakvog opravdanja. Izuzetno je važno da ne prođe nekažnjeno, te očekujem najstrožu moguću kaznu za počinitelja”.


Policija je odmah jučer uhitila napadača koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Nad napadačem je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih dijela prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa kao i teške tjelesne ozljede. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, napadač će biti predan pritvorskom nadzorniku nakon čega slučaj preuzima Državno odvjetništvo.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.2.2024. 10:17:14

Create Account