Počela sezona vatrogasnih skupština, po običaju Blaguša prva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.1.2018. 15:29:28
Počela sezona vatrogasnih skupština, po običaju Blaguša prva

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Jedno od najboljih dobrovoljnih vatrogasnih društava na zagrebačkom području, Blaguša, održalo je u subotu redovnu godišnju skupštinu.


Blagušani su zadržali svoj rejting. Kao i prethodne godine i lani su na bodovanju vatrogasnih društava dobili 708 bodova s koliko su prethodne godine bili deveti, a nadaju se i ove godine s istim bodovima ostati u vrhu od 57 vatrogasnih društava koliko ih djeluje na području Grada Zagreba,  rekao je podnoseći izvještaj  tajnik Tomislav Combaj.



Društvo je u proteklih godinu dana imalo čitav niz aktivnosti, od davanja protupožarnog osiguranja na sljemenskoj skijaškoj utrci Snježna kraljica, preko rada s mladima, odlazaka na natjecanja gdje su ostvarivali zapažene rezultate u kategorijama mladeži, pa do različitih intervencija. Vatrogasci DVD-a Blaguša lani su izlazili 21 put od čega 18 požarnih intervencija. 


Uz to gotovo svakodnevne aktivnosti bile su vezane uz održavanje opreme, vatrogasnog doma i okoliša, a svakako ne smije se propustiti istaknuti i organizaciju blaguškog čuvenog maskenbala. 


Za cijelu svoju aktivnost uprihodovali su 172 tisuće kuna što je vrlo značajan budžet na razini vatrogasnih društava.


Na skupštini su uručena uvjerenja i priznanja operativnim vatrogascima za razne edukacije. Skup su pozdravili zamjenik predsjednika Vijeća gradske četvrti Sesvete Dražen Markota i izaslanik gradske vatrogasne zajednice Neno Gložinić, ujedno i njen potpredsjednik.


Na skupštini su bilanazočna mnogobrojna prijateljska društva iz gradske zajednice, Zagrebačke županije, Zagorja i Slavonije. Po završetku skupštine upriličena je, kako to već vatrogasci i znaju, zakuska i ples do zore.   


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.1.2024. 13:00:18

Create Account