Počinje gradnja najvećeg zagrebačkog vrtića, dječjeg vrtića u Sesvetskom Kraljevcu, Tomašević položio kamen temeljac

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.4.2023. 14:03:40
Počinje gradnja najvećeg zagrebačkog vrtića, dječjeg vrtića u Sesvetskom Kraljevcu, Tomašević položio kamen temeljac

Foto: Sesvete danas/Borko Samec

Nakon više od 20 godina čekanja, Kraljevčani će konačno  dobiti vrtić, danas je položen kamen temeljac čime započinju radovi, a rok za završetak je 9 mjeseci.




O vrtiću u Sesvetskom Kraljevcu lamentira se već više od 20 godina, a prvi konkretniji potezi učinjeni su 6 - 7 godina kad je Gradska četvrt Sesvete snažnije krenula s lobiranjem u gradskoj vlasti za izgradnju vrtića. Tada je proveden natječaj i odabrano idejno rješenje prema kojem je lani konačno i napravljen glavni i izvedbeni projekt, te ishođena građevinska dozvola i ove godine odabran izvođač. 


Na današnjem otvorenju radova na izgradnji budućeg samostalnog Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec, prisjetio se tog vremena i gradonačelnik Tomašević koji je uperio prst prema bivšoj gradskoj vlasti što taj vrtić još prije nije izgrađen. 


"Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec bit će jedan od najvećih gradskih vrtića. Kad bude izgrađen za 9 mjeseci moći će primiti 14 odgojnih skupina, 7 jasličkih i 7 većih za oko 260 djece. Vrijednost radova i opremanja iznosi 7,7 milijuna eura ili ako je tako lakše 58 milijuna kuna", istaknuo je Tomašević uoči polaganja kamena temeljca. Dodao je da bi vrtić trebao biti otvoren u prvom kvartalu naredne kalendarske godine. 


U vrtiću koji će biti samostalan, dakle, neće biti pripojen niti jednom postojećem vrtiću radit će pedesetak zaposlenika koji će zajedno s djecom koristiti 2600 kvadrata površine objekta, te još 4600 kvadratnih metara okolne površine, odnosno školskog dvorišta. 


Izgradnju ovog vrtića grad je prijavio na natječaj za Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO) i za koji je dobio sufinanciranje u iznosu od 25%.


Kamen temeljac, odnosno metalni tulac s umetnutom povjesnicom zajednički su u jamu ubacili gradonačelnik Tomislav Tomašević, njegova zamjenica Danijela Dolenec, predsjednik gradske skupštine Joško Klisović i predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić, a bi potom  svatko od njih u jamu ubacio još i lopatu - dvije betona u čemu im se pridružio i predsjednik Mjesnog odbora Sesvetski Kraljevec Marko Blažević.


"Ovo je povijesni dan za naše naselje, tim više što sam, kako se tada pričalo i ja sam trebao krenuti u taj vrtić, a sada, čini se da će tu ići moja djeca", rekao nam je jedan mladi Kraljevčan, nazočan događaju koji je izazvao veliko zanimanje u tom najistočnijem sesvetskom i gradskom naselju.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 16:32:02

Create Account