Policija mu oduzela vozilo, suda ga kaznio novčano i zabranom vožnje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.2.2021. 10:26:31
Policija mu oduzela vozilo, suda ga kaznio novčano i zabranom vožnje

Foto: PUZ

Zbog učestalih istih prometnih prekršaja policija je počinitelju privremeno oduzela vozilo, a sud mu izrekao novčanu kaznu i zabranu upravljanja.



Policija je izvijestila da su u četvrtak, 11. veljače oko 14.20 sati u Sesvetama na Zagrebačkoj cesti  policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije  u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak. 


Provedenim je nadzorom vozila i vozača utvrđeno da osumnjičeni upravlja osobnim automobilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom dok mu je i vozačka dozvola oduzeta na vrijeme dok se ne podvrgne zdravstvenom pregledu.


Dodatnim je provjerama utvrđeno da je već najmanje dva puta pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja. Obzirom na raniju kažnjavanost ostvareni su zakonski uvjeti za primjenu odredbe iz članka 229. stavka 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno za privremeno oduzimanje vozila te je 31-godišnjaku vozilo i oduzeto. 


Na Općinskom prekršajnom sudu u Sesvetama izrečena mu je novčana kazna od 12.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju 12 mjeseci.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account