Policija ove srijede provodi akciju "Zaštita pješaka"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.1.2022. 16:22:51
Policija ove srijede provodi akciju "Zaštita pješaka"

Foto: Sesvete danas, arhivska slika

Policija će ovu srijedu provoditi  preventivnu akciju u prometu, usmjerenu prvenstveno na zaštitu pješaka kao najranjiviju skupinu u prometu.U srijedu, 12. siječnja 2022. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno-represivna akcija Zaštita pješaka.

 

Cilj je akcije smanjenje broja prometnih nesreća i broja stradalih osoba, a posebice pješaka kao najranjivije skupine u prometu.


Akcija je usmjerena na prekršaje vozača prema pješacima, te ih policija poziva da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima, kao i  pješake koji kolnik prelaze izvan mjesta obilježenog za prelazak gdje oni ne postoje kao takvi. "Pješake pozivamo da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i poštuju zeleno svjetlo na semaforu", kažu u policiji .


Tijekom provođenja akcije policijski službenici obavljat će nadzor prometa na prometnicama i mjestima gdje su, sukladno analitičkim podacima za proteklu godinu, pješaci najčešće stradavali u prometu. Također će obavljati nadzor i na onim mjestima gdje je evidentiran veći broj prekršaja ove ciljane skupine sudionika u prometu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.10.2023. 11:34:01

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account