Policija ove srijede provodi akciju "Zaštita pješaka"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.1.2022. 16:22:51
Policija ove srijede provodi akciju "Zaštita pješaka"

Foto: Sesvete danas, arhivska slika

Policija će ovu srijedu provoditi  preventivnu akciju u prometu, usmjerenu prvenstveno na zaštitu pješaka kao najranjiviju skupinu u prometu.U srijedu, 12. siječnja 2022. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno-represivna akcija Zaštita pješaka.

 

Cilj je akcije smanjenje broja prometnih nesreća i broja stradalih osoba, a posebice pješaka kao najranjivije skupine u prometu.


Akcija je usmjerena na prekršaje vozača prema pješacima, te ih policija poziva da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima, kao i  pješake koji kolnik prelaze izvan mjesta obilježenog za prelazak gdje oni ne postoje kao takvi. "Pješake pozivamo da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i poštuju zeleno svjetlo na semaforu", kažu u policiji .


Tijekom provođenja akcije policijski službenici obavljat će nadzor prometa na prometnicama i mjestima gdje su, sukladno analitičkim podacima za proteklu godinu, pješaci najčešće stradavali u prometu. Također će obavljati nadzor i na onim mjestima gdje je evidentiran veći broj prekršaja ove ciljane skupine sudionika u prometu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.2.2023. 12:23:01

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account