Ponovo otkrivena ilegalna poljoprivreda: U kući na području Sesveta sadio indijsku konoplju i skrivao drogu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.8.2021. 15:29:12
Ponovo otkrivena ilegalna poljoprivreda: U kući na području Sesveta sadio indijsku konoplju i skrivao drogu

Foto: PUZ

Policija je izvijestila da je u utorak, 3. kolovoza u Sesvetama u obiteljskoj kući otkriveno ilegalno uzgajalište indijske konoplje, te određena količina droge.
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u svojoj obiteljskoj kući na adresi prebivališta u Sesvetama, a radi daljnje prodaje nabavljalo veće amfetamina te je sadio konoplju tipa droga nakon čega je biljke sušio, usitnjavao i vagao te tako dobivenu drogu dalje preprodavao.

 

U utorak, 3. kolovoza 2021. u popodnevnim satima obavljena je pretraga obiteljske kuće kojom se koristi osumnjičeni kojom prilikom je pronađeno zasađeno ukupno trinaest  komada stabljika konoplje tipa droga visine od 30 do 160 cm, ukupno 293,1 grama konoplje tipa droga pakirane u dva različita paketa, ukupno 2,0 grama droge amfetamin pakirane u dvije plastične vrećice te digitalna vaga za precizno mjerenje težine s tragovima droge.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagreb.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.10.2021. 13:06:41

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account