Ponovo sesvetska priča o smeću

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.7.2019. 9:46:28
Ponovo sesvetska priča o smeću

Foto: Čitatelj portala

Nakon sesvetskog cvijeća, evo nama ponovo smeća. 



Ovom malom naslovnom rimom ustvari izražavamo žaljenje što moramo nakon podosta lijepih stvari, ponovo pisati o onim ružnim. Kad su u pitanju Sesvete onda ta ružna strana ponajviše govori o smeću, jer imamo osjećaj kao da je naša gradska četvrt postala divlje odlagalište otpada.


Na najnoviji napis potaknuo nas je naš redovni čitatelj koji je zatražio anonimnost (ime i prezime poznati redakciji), a šećući svojim pretpostavljamo širim kućnim okolišem naišao je ponovo na neinteligentnu ostavštinu jednog ili više nesavjesnih građana, poslikao je, te nam poslao fotografije.


"Put od jezera, ciglane "Prigorke" kroz šumu prema Glibokom jarku. Kaj ljudi misle da će šuma odvesti njihov otpad u reciklažno dvorište...", napisao nam je čitatelj.


Na žalost, još uvijek nema ni na vidiku sustavnog rješavanja spriječavanja divljeg bacanja otpada u prirodu. Ono što se nama čini doista nevjerojatnim jest da je taj otpad trebalo natovariti na neko vozilo i potom ga odvesti. Kad je već naumio dovesti ga, zašto u šumu, a ne u reciklažo dvorište? Radnja utovara, prijevoza i istovara mu je ista. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:41:51

Create Account