Ponovo za vikend alkoholni rekorder u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.10.2019. 22:03:00
Ponovo za vikend alkoholni rekorder u Sesvetama

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda policija je ponovo vozača s najviše maligana zaustavila na području Sesveta, no nije bio ekstremni rekorder.





Policija je izvijestila o održanoj akciji pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda, od petka navečer, do nedjelje u jutro. Evo policijskog priopćenja:


PP Sesvete:


U razdoblju od 04.do 07.10.2019. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol i / ili droge“ i „Brzina“ sankcionirala  3  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, jednog zbog prekoračenja brzine,  te 11 zbog ostalih prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,85  g/kg kod vozača, dok  kod vozačica nije utvrđen alkohol.



Priopćenje PUZ-a:


U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 640 prometnih prekršaja, od čega je 38 prekršaja vozača s alkoholom, 269 prekršaja nepropisne brzine, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 67 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri prekršaja upravljanja pod zabranom, sedam prekršaja upravljanja vozilom koje je neregistrirano ili tehnički neispravno i 194 ostalih prekršaja.


Najveća zabilježena koncentracija alkohola je:


- u nedjelju, 6. listopada 2019. godine oko 5.10 sati, 44-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Slavonske avenije u smjeru istoka. Obavljenim nadzorom izmjerena mu je koncentracija od 1,56 g/kg alkohola u organizmu.


- u nedjelju, 6. listopada 2019. godine oko 2.15 sati, 32-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Petrinjske ulice u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom izmjerena joj je koncentracija od 1,94 g/kg alkohola u organizmu.

 

Prilikom provođenja akcije, šest osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a sedam osoba je uhićeno i privedeno na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Od 38 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod sedam vozača (18,4%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je osam mladih vozača (21,0%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account