Popravlja se semafor kod nadvožnjaka, neke linije ZET-a mijenjaju trasu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.2.2022. 15:02:21
Popravlja se semafor kod nadvožnjaka, neke linije ZET-a mijenjaju trasu

Foto: GU za mjesnu samoupravu

Gradski ured za mjesnu samoupravu izvijestio je danas o početku i trajanju radova popravka kvara semafora na raskrižju Zagrebačka/Ljudevita Posavskog, a ZET je izvijestio o promjeni trase vožnje pojedinih linija.



Semafor na raskrižju kod nadvožnjaka preko pruge (jedinog sesvetskog), o kojem smo jučer objavili napis, a koji je već niz dana u kvaru, od danas ide u popravak. Kvar je prouzročio jedan neoprezni bagerista kopajući tamo gdje nije trebao, pa je oštetio neki semaforski kabel. 


I kako to kod nas već ide, da se popravi semafor na raskrižju od 50 tisuća vozila dnevno potrebno je čudo papira i vremena, no, srećom, već su danas počeli radovi popravka, pa valjda nakon toga i preprogramiranja iako bi i to bilo čudo. 


Radove će izvoditi Zagrebačke ceste, od danas do subote svakim danom od 9 do 15 sati. 


Zbog ovih radova privremena regulacija prometa postavit će se i na nekim drugim sesvetskim ulicama kojima će prometovati autobusne linije. U galeriji slika je obuhvat radova po fazama iz Rješenja GU za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost.


Radi ovih radova ZET je objavio izmjene trase vožnje linija 275, 277, 279, 282 i 284.


Autobusne linije 275 (Sesvete - Sesvetska Sopnica), 277 (Sesvete - Sesvetska Selnica), 279 (Dubec - Novi Jelkovec), 282 (Sesvete - Novi Jelkovec) i 284 (Sesvete - Ivanja Reka) će od petka, 4. veljače u 9 sati do završetka radova u zoni raskrižja Ulice Ljudevita Posavskog i Zagrebačke ulice, prometovati djelomično izmijenjenim trasama: 


Linije 275, 277 i 284: Sesvete - Ninska ulica - (desno) Zagrebačka cesta - Bjelovarska ulica - (desno) Jelkovečka ulica - Industrijska cesta - i u nastavku uobičajenim trasama do svojih odredišta.


U povratku: Industrijska cesta - Jelkovečka ulica - Karlovačka cesta - Ninska ulica - Sesvete Privremeno se neće koristiti autobusna stajališta Bistrička-Zagrebačka na Zagrebačkoj cesti u smjeru zapada i Ninska. 


Linija 279: Novi Jelkovec - Ulica Ljudevita Posavskog – (desno) Industrijska cesta – (lijevo) Jelkovečka ulica – (lijevo) Bjelovarska ulica – Zagrebačka cesta – Dubec. U povratku će autobus linije 279 prometovati redovnom trasom za Novi Jelkovec. Privremeno se neće koristiti autobusno stajalište Ljudevita Posavskog na Ulici Ljudevita Posavskog u smjeru sjevera, a privremeno će koristiti stajalište Ljudevita Posavskog na Industrijskoj cesti te se neće zaustavljati do dolaska na redovnu trasu. 


Linija 282: Sesvete – Ninska ulica – (desno) Zagrebačka cesta – Bjelovarska ulica – (desno) Jelkovečka ulica – Industrijska cesta – Ulica Ljudevita Posavskog – i u nastavku uobičajenom trasom prema Novom Jelkovcu U povratku će autobus voziti istom, izmijenjenom trasom. Privremeno se neće koristiti autobusno stajalište Bistrička-Zagrebačka na Zagrebačkoj cesti u smjeru zapada i stajalište Ljudevita Posavskog na Ulici Ljudevita Posavskog, u smjeru sjevera.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account