Posljednje ovogodišnje darivanje krvi u Sesvetama ovog utorka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.12.2022. 10:10:51
Posljednje ovogodišnje darivanje krvi u Sesvetama ovog utorka

Foto: Plakat

Crveni križ poziva na posljednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u utorak, 20. prosinca od 13 do 17,30.Zalihe s krvlju, kažu u Zavodu za transfuzijsku medicinu, trenutno su na zadovoljavajućoj razini, no unatoč toga iz Crvenog križa pozivaju na darivanje krvi, jer krv uvijek treba čekati pacijenta, a ne obratno.


Posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama  bit će održana ovog utorka, 20. prosinca u vremenu od 13 do 17,30 u prostoru Obrtničkog doma u Ninskoj 11c u Sesvetama.


Iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.   Poseban poziv ide svim onim našim mladim i punoljetnim sugrađanima koji do sada još nikada nisu dali krv, a željeli bi se pridružiti velikoj sesvetskoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi, da se odazovu i dođu na akciju. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu dobrovoljnog darovatelja, ako ju imaju.


Podsjećamo, dobrovoljni darovatelji krvi nakon određenog broja davanja ostvaruju pravo na doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Benefitima dobrovoljnim darovateljima krvi pridružio se i Grad Zagreb koji im za određeni broj davanja daruje besplatnu godišnju kartu za ZET-ov prijevoz, ako ga već nemaju po drugoj osnovi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2023. 12:50:24

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account