Povratak sesvetskog sajma uz dobru ponudu i potražnju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.6.2021. 15:12:02
Povratak sesvetskog sajma uz dobru ponudu i potražnju

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nakon pola godine zabrane rada radi epidemije, od danas sesvetski sajam ponovo radi.



Prodavače, ali i kupce dočekao je preuređen prostor sesvetskog sajmišta. OPG-ovi i trgovci uglavnom zadovoljni, ističu kako je sada puno bolje nego ranije, novi asfaltni prostor za postavljanje prodajnog prostora i za šetnju kupaca s označenim brojevima prodajnog prostora kako više ne bi bilo kakvih zabuna ili negodovanja. 


"Sada nam je svima puno ljepše, vidi se da je u prostor sajmišta dosta uloženo i nadam se da bu bilo bolje", kaže nam prodavač drvenarije Ivan iz Varaždina koji je do sada svaki četvrtak bio na sesvetskom sajmu, a i nakon ponovnog otvaranja misli nastaviti redovito dolaziti. 


Jedan prodavač voća koji se nije želio predstaviti, no po naglasku bismo rekli da dolazi iz južnih krajeva isto je redovni sudionik sajmovanja u Sesvetama, no on se pomalo žali na cijenu. "Da bolje je, lipo je uređeno, ali su nam digli cijenu, sad moramo platiti 900 kuna za misec dana", govori nam sugovornik dodajući ipak pomirljivo da unatoč tome u Sesvetama plaća manje negoli u Velikoj Gorici ili Samoboru, a ovdje napravi redovito veći promet. 


Većina trgovaca je zadovoljna uređenjem sajmišta, a ugostitelji još čekaju svoje preseljenje. "Mislim da bu nam svima lakše delati kad bumo premješteni v nove objekte gdje bu sve bilo po "peesu" kak  treba i da buju gosti zadovoljni", veli nam poznati sajmeni ugostitelj Fiolić vadeći ćevape s roštilja i brzo stavljajući novu porciju, jer su oko vremena gableca gotovo svi stolovi bili su uobičajeno puni.


"Mi ovdje danas vidimo da nema neke ugroze, značajan dio građana još uvijek nosi maske, mi stalno preko razglasa pozivamo građane da pokušaju držati međusobni razmak i pridržavati se svih ostalih preventivnih mjera i mogu biti siguran da ovdje neće nastati nikakvo epidemijsko žarište", ističe voditelj sajmišta Zdenko Tolić koji je 5 ujutro u punom pogonu, mnogo toga je odrađivao i sam, jer na sajmištu trenutno nedostaje ljudi za provođenje svih potrebnih aktivnosti.


Tolić se također nada da će se uskoro konstituirati i novo vijeće sesvetske gradske četvrti, kako bi se nastavilo tamo gdje se stalo uoči izbora, a to je nabava i postavljanje ugostiteljskih kućica s terasama, a na sadašnjem ugostiteljskom prostoru mogao bi se, prema Tolićevoj viziji, urediti javni prostor za potrebe gradske četvrti, za održavanje nekih većih događanja, koncerata, skupova  slično. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account