Prigorci v Zagrebu otvorili svoje dane, Dane Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.6.2019. 14:03:16
Prigorci v Zagrebu otvorili svoje dane, Dane Prigorja

Foto: Zagreb.hr

Na Trgu Bana Jelačića sinoć su otvoreni Prigorski dani čiji je organizator KUD Prepuštovec.



Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na Trgu bana Jelačića tradicionalnu 15. manifestaciju Prigorski dani koju organizira KUD Prepuštovec, a koja se po drugi puta održava na glavnom zagrebačkom trgu.


"Ove ovde je središte Prigorja, Grad Zagreb je glavni grad Prigorja. U ovom našem gradu koji je ujedno i glavni grad Hrvatske priređuju se mnoge zavičajne manifestacije iz svih dijelova zemlje, bilo onih kaj su se ovde dopeli z ravne Slavonije, bilo onih z mora, bilo z nekih planina i z kamena. Svi oni imaju svoje zavičajne manifestacije, pa sme se i mi Prigorci zmislili da bi si i mi mogli složiti jenu takvu zajebanciju", rekao nam je organizator manifestacije, predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar, dodajući da buju i Bandića prijeli v Prigorce čim za jedno tri četiri naredna mandata usavrši reči svoj "kaj".


 Dodao je da će do kraja ove četverodnevne manifestacije do 16. lipnja građani moći upoznati način života Prigoraca u prošlom stoljeću kroz jedno selsko mnogobrojno domaćinstvo – pripremanje i kuhanje težačke hrane, tienke gibanice, ručnu izradu nakita i odjeće, pečenje rakije, te uživati u kulturno-umjetničkom programu i domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:39:18

Create Account