Prigorci v Zagrebu otvorili svoje dane, Dane Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.6.2019. 14:03:16
Prigorci v Zagrebu otvorili svoje dane, Dane Prigorja

Foto: Zagreb.hr

Na Trgu Bana Jelačića sinoć su otvoreni Prigorski dani čiji je organizator KUD Prepuštovec.Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na Trgu bana Jelačića tradicionalnu 15. manifestaciju Prigorski dani koju organizira KUD Prepuštovec, a koja se po drugi puta održava na glavnom zagrebačkom trgu.


"Ove ovde je središte Prigorja, Grad Zagreb je glavni grad Prigorja. U ovom našem gradu koji je ujedno i glavni grad Hrvatske priređuju se mnoge zavičajne manifestacije iz svih dijelova zemlje, bilo onih kaj su se ovde dopeli z ravne Slavonije, bilo onih z mora, bilo z nekih planina i z kamena. Svi oni imaju svoje zavičajne manifestacije, pa sme se i mi Prigorci zmislili da bi si i mi mogli složiti jenu takvu zajebanciju", rekao nam je organizator manifestacije, predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar, dodajući da buju i Bandića prijeli v Prigorce čim za jedno tri četiri naredna mandata usavrši reči svoj "kaj".


 Dodao je da će do kraja ove četverodnevne manifestacije do 16. lipnja građani moći upoznati način života Prigoraca u prošlom stoljeću kroz jedno selsko mnogobrojno domaćinstvo – pripremanje i kuhanje težačke hrane, tienke gibanice, ručnu izradu nakita i odjeće, pečenje rakije, te uživati u kulturno-umjetničkom programu i domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2023. 12:20:34

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account