Promenadnim koncertom puhačkog orkestra DVD-a Kašina sinoć započelo Kašinsko Petrovo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.7.2023. 9:07:53
Promenadnim koncertom puhačkog orkestra DVD-a Kašina sinoć započelo Kašinsko Petrovo

Foto:

Koncert je održan sinoć i parku vatrogasnog doma Biser Kašine i dio je velike prigorske manifestacije Kašinsko Petrovo.



Velika prigorska manifestacija Kašinsko Petrovo započela je u subotu u predvečernjim satima koncertom puhačkog orkestra DVD-a Kašina u parku vatrogasnog doma DVD-a "Biser Kašine". Bio je to ustvari rođendanski koncert vitalnog orkestra od 92 godine koji djeluje u sastavu DVD-a Kašina koji će za tri godine obilježiti svoju stogodišnjicu.


Ove je godine koncert je ujedno bio i dijelom 46. Susreta zagrebačkih glazbenih amatera pa ga je stoga pratilo i stručno povjerenstvo u sastavu maestro Zlatan Sindičić i predstavnica Gradskog ureda za kulturu Cvijeta Grijak.


Koncert na kojem je izvedeno osam skladbi od klasike (Tchaikovsy i Shostakovitch), preko svjetskih evergreena do domaće pop glazbe i za orkestar adaptiranog miksa prigorskih napjeva kao dodatka nastupu izvelo je 30 članova orkestra pod ravnanjem njihova voditelja prof. Branka Šarkanja. Program je vodila Vlatka Baković. 


Promenadne koncerte u parku kašinskog vatrogasnog doma orkestar je započeo prije 17 godina, a dio je velike manifestacije Kašinsko Petrovo.



Create Account