Proslavljen 1. svibnja, dan NK Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.5.2017. 9:51:09
Proslavljen 1. svibnja, dan NK Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U većini gradova Hrvatske i zagrebačkih kvartova jučer se slavio Praznik rada, a u Sesvetama svoj praznik imali su članovi i simpatizeri NK Sesvete, ali i mnogobrojni drugi građani koje je klub častio.

Proslava je započela u rano poslijepodne po prekrasnom sunčanom prvomajskom vremenu kad su snage odmjerile dvije generacije škole nogometa Sesveta i Dinama.  Potom je na prostoru kluba kod stadiona sv. Josipa Radnika uslijedila misa.
U koncelebraciji domaćina, sesvetskog župnika vlč. Marija Miglesa i župnika okolnih župa, misu je predvodio biskup mons. dr. Ivan Šaško.
Prema riječima predsjednika kluba, Pere Karatovića, NK Sesvete jedini je klub u Hrvatskoj čiji stadion nosi ime jednog sveca i slavi misu na njegov spomendan i vjerojatno jedini koji u svojoj upravi ima jednog svećenika, u ovom slučaju sesvetskog župnika.
Tom je prigodom vlč. Migles Karatoviću uručio i svećenički dar, u drvu izrezbaren  grb kluba, a biskup je mladim sesvetskim nogometašima uručio prigodne darove, rekavši da je ovo, misleći na misu povodom dana kluba, lijepi običaj koji ne bi trebalo prekinuti. Potom je zajedno s ostalim svećenicima pričestio vjernike koji su se okupili u velikom broju, a misi je nazočio i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet.

Nakon mise uslijedila je nogometna utakmica između reperentacije Hrvatskih svećenika i zagrebačke gradske uprave. Utakmicu je stigao doći pogledati zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Utakmica je završila miroljubivo 2:2, no rezultat ionako nije važan.
Nakon utakmice gradonačelnik se podružio s građanima, a s govornice vrlo kratko poručio: "Izvrstan prvomajski grah ovdje u Sesvetama i utakmica između grada Zagreba i svećenika završila 2:2. Ovo može skuhati samo Pero Karatović". Naravno, za ovo pljesak je bio iznimno jak i dug, kao i za Bandićevu poruku nazočnima da jedan pljesak upute i za njegova prijatelja, kandidata Dragu Prgometa.  

Dodajmo da je grah bio odličan, a veselica je potrajala do kasno navečer.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account