Prostorni plan Grada Zagreba ide u izradu, vrlo je važan za područje Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.6.2021. 13:52:29
Prostorni plan Grada Zagreba ide u izradu, vrlo je važan za područje Prigorja

Foto: Grad Zagreb

U izradu kreće novi prostorni plan Grada Zagreba koji je vrlo važan i za naš sesvetski dio Prigorja, jer ono gotovo u cijelosti nije obuhvaćeno dosadašnjim planom, što koči razvoj tog prostora.




Arhitektonski fakultet u Zagrebu provodi istraživanje za potrebe izrade novog Prostornog plana Grada Zagreba, čiji je naručitelj Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada. Cilj istraživanja je dobiti uvid u mišljenja što većeg broja stanovnika grada, koji sada imaju priliku iskazati svoje mišljenje, potrebe i očekivanja od budućeg stanja u prostoru, odnosno njegova razvoja, ali i zaštite.


Također treba znati da bez promjene prostornog plana neće biti moguće kvalitetno izmijeniti niti GUP Sesveta, kao dokument najvišeg reda, a koji se oslanja na prostorni plan, a što je preduvjet svih promjena u svrhu i cilju napretka i razvoja Sesveta.


Od cjelokupnog područja Gradske četvrti Sesvete, tek je manji dio površine i to onaj najgušće naseljen obuhvaćen dosadašnjim planom. Sada je prilika da se stanovnici izravno očituju na vrlo jednostavan način ispunjavanjem on line upitnika ovdje.


Pozivamo vas da svojim sudjelovanjem doprinesete boljem planiranju razvoja Grada. Posebno pozivamo Sesvećane koji žive u ruralnim i subruralnim naseljima  odnosno koja nisu unutar granica Generalnog urbanističkog plana (vidi sliku dolje), da se uključe.




Vezane vijesti
Ažurirano: 5.6.2022. 15:01:20

Create Account