Radi se na projektu - Vodovod u svako domaćinstvo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.8.2018. 10:36:40
Radi se na projektu - Vodovod u svako domaćinstvo

Foto: ViO

Uz veliki projekt izgradnje cjelokupne kanalizacijske mreže na području Sesveta, tamo gdje još kanalizacija ne postoji, radi se i na projektu dovođenja gradskog vodovoda u sva naselja i zaselke u kojima još nema gradskog vodovoda.



Na posljednjoj sjednici Vijeća g.č. Sesvete prije godišnjeg odmora, predstavnik Vodoopskrbe i odvodnje Tomislav Filipan, osim o europskom projektu izgradnje kanalizacije, na području Sesveta, govorio je i o projektu izgradnje vodovodne mreže. Iako je s vodovodnom mrežom situacija na području Sesveta daleko bolja negoli s kanalizacijom, još uvijek ima podosta naselja koja su bez gradskog vodovoda, odnosno imaju neke selske vodovode ili nemaju niti to. 


Stoga je nedavno ugovoreno projektiranje još 30 km vodovodne mreže kojom bi se obuhvatila velika većina sesvetskih žitelja, dakle ugovoreno je uvođenje vodovoda u sva naselja. Vrijednost izrade projektne dokumentacije je milijun kuna, a u tijeku je izrada studije izvodljivosti.


U sklopu tog projekta uz izgradnju nove vodovodne mreže tamo gdje ona još ne postoji, rekonstruirat će se postojeća, ali stara "sljemenska" vodovodna mreža u središtu samih Sesveta između Bistričke i Varaždinske u dužini od oko 8 km. Taj je projektni zadatak Vodoopskrbe i odvodnje završen i u tijeku je ishođenje potrebnih dozvola za radove. 


Za očekivati je da bi projekt mogao biti u cijelosti izveden između 2020. i 2022. godine. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 15:26:48

Create Account