Radionice kreativnog pisanja u sveučilištu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.10.2019. 13:29:02
Radionice kreativnog pisanja u sveučilištu

Foto: Plakat

Udruga Nova stranica Zagreb organizira  radionicu kreativnog pisanja Pišem Ti kratku priču u Narodnom sveučilištu Sesvete.



Volite čitati i pisati, htjeli biste ispričati svoju priču, staviti na papir al vam nedostaju osnove pisanja, kreativnog pisanja. Najbolji način da naučite bolje kreativno pisati te da dobijete objektivnu povratnu informaciju o napisanom je da upišete radionicu  kreativnog pisanja kod priznate i višestruko nagrađivane spisateljice Vladimire Becić.


Izgradnja likova, određivanje naslova, same strukture priče i kad je trenutak za kraj te kako se riješiti spisateljske „blokade“ i drugih „nuspojava „ pisanja samo su neke od tema koje ćete obrađivati na samoj radionici.


Ukratko o voditeljici:

Vladimira Becić, rođena 1971. godine u Zadru. Nakon završenog studija psihologije radi kao savjetnik za vojnu psihologiju u Ministarstvu obrane RH.

Autorica brojnih kratkih i ne tako kratkih priča, od kojih je preko pedesetak našlo svoje mjesto po raznim zbirkama i časopisima. Dobitnica nagrade na natječaju “Simha Kabiljo” Židovske kulturne scene Bejahad 2009. te na West Herzegovina Festu 2019. godine. "The Scythe and the Hourglass" je prva priča objavljena na stranom jeziku u zbirci “Fae Visions of the Mediterranean: An Anthology of Horrors and Wonders of the Sea”, 2016. godine.

Roman “Orsia” objavljuje Algoritam 2013. godine. Roman u pričama “Početna nit”, koji objavljuje Gradska knjižnica Dugo Selo 2019. dio je multimedijalnog projekta “Nit, Početak”. Uz roman se nadovezuje i prva samostalna izložba pod nazivom “Nit po nit”. 

Roman “Kuća slomljenih lutaka”, jedan u nizu romana iz Sage o Mrazovima, objavljuje Hangar 7, 2019. a kod iste nakladnčke kuće nalazi se i zbirka priča “Ključna riječ” koja je u pripremi.


Članica je “Živog Ateljea DK”, nevladine organizacije koja promovira umjetnost kao sredstvo edukacije i način aktivizma, “The Wandering Art Tea Academy”, međunarodne udruge ljubitelja čaja i umjetnosti, hrvatsko-japanskog društva “Makoto” i Hrvatske druge za epilepsiju.

Osim pisanja, slikanja i lova na legende kojima se tradicionalno bavi, trenutno radi i na par projekata. “Dnevnik jedne epke” blog je o njezinom iskustvu o životu s epilepsijom kroz 30 godina. “Nit, Početak” polazi od stare periodike koja se pretvara u verbalno-vizualni narativ, svojevrsnu slikoslovnu kroniku jednog vremena. Cilj “Raskršća” je propitivanje kulturološki uvjetovane granice između Riječi i Slike i njihova međusobnog odnosa s fokusom na interaktivnost dvaju medija. “Kamishibai – lisice i čaj” pokušava iznaći kompromis između oprečnih gledišta, u ovom slučaju na lisice i čaj, u raznim kulturama kroz način pripovijedanja koji kombinira usmene, vizualne i tiskane mehanizme pismenosti.



https://www.vladimira-becic.net/

https://www.goodreads.com/author/show/6557328.Vladimira_Beci_

INFO :

Mjesto : NARODNO SVEUČILIŠTE SESVETE

Termin : četvrtkom od 18 do 20h

Početak : 07.11.2019.

Fond sati : 25

Cijena : 900,00 kuna

Predbilježbe i upisi : 0959981900 ( Romina Bengez ) ; novastranica1@gmail.com




Create Account