Rekorder ovog vikenda: Mrtav pijan sinoć kod Dubokog jarka s dva i pol promila prouzročio nesreću

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.11.2022. 12:21:56
Rekorder ovog vikenda: Mrtav pijan sinoć kod Dubokog jarka s dva i pol promila prouzročio nesreću

Foto: Ilustracija: Borko Samec, Sesvete danas

Policija je izvijestila o pojačanom nadzoru prometa tijekom proteklog vikenda u kojem je maliganski rekorder kod Dubokog jarka prouzročio nesreću.



Najpijaniji vozač na području Policijske uprave zagrebačke tijekom proteklog vikenda evidentiran je u Sesvetama gdje je prouzročio prometnu nesreću.  


Prema policijskoj informaciji, u nedjelju, 27. studenoga oko 19.30 sati, 60-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Varaždinskom cestom u Sesvetama. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Vladimira Vidrića, prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je za vrijeme vožnje u krvi imao alkohola u iznosu od 2,49 g/kg, Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije Jedinice za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja, a privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati.

 

U petak, 25. studenoga 2022. godine oko ponoći, 44-godišnjkainja je upravljala osobnim automobilom križevačkih registarskih oznaka Zagrebačkom avenijom u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom kod Ulice Dragutina Golika utvrđeno je da upravlja vozilom dok u krvi ima alkohola u koncentraciji od 1.66 g/kg. Isključena je iz prometa, oduzeta joj je vozačka dozvola na rok od 12 sati te će nakon triježnjenja biti prepraćena na nadležni prekršajni sud.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane su ukupno tri osobe – test negativan.


U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 425 prometnih prekršaja, od čega 62 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 104 prekršaja nepropisne brzine, 52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, jedan prekršaj upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 167 ostalih prekršaja.

 

 Od 62 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 14 vozača (22,6%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 11 mladih vozača (17,7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije, 8 osoba smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 9 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account