Rezultati "puhanja" kroz vikend i ostali prekršaji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.10.2019. 18:04:17
Rezultati "puhanja" kroz vikend i ostali prekršaji

Foto: Ilustracija

Policija je izvijestila o rezultatima pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda.



Rekorder je ovoga vikenda napuhao 2,5 maligana, no niti dvojica Sesvećana nisu puno zaostajala. Očito da ima još podosta onih koji nisu bili na satu dok se govorilo o vožnji i alkoholu.

Slijede priopćenja sesvetske i zagrebačke policije.



PP Sesvete:


U razdoblju od 11.do 14.10.2019. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol i / ili droge“ i „Brzina“ sankcionirala  6  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 2 zbog prekoračenja brzine,  te 4 zbog ostalih prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija bila je  kod 45-gopdišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Sesvetama u Jelkovečkoj dok je u organizmu imao 2,19 g/kg alkohola, te kod 39-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Sesvetama u na Karlovačkoj cesti dok je u organizmu imao 2,10 g/kg alkohola u krvi.



PUZ


U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 547 prometnih prekršaja, od čega je 50 prekršaja vozača s alkoholom, 186 prekršaja nepropisne brzine, 52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 55 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja vozilom koje je neregistrirano ili tehnički neispravno i 199 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježena koncentracija alkohola je:

 

- u nedjelju, 6. listopada 2019. godine oko 20 sati, 57-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a zaustavljen je u Zaprešiću u Novoj ulici gdje mu je obavljenim nadzorom izmjerena koncentracija alkohola od 2,50 g/kg. Isključen je iz prometa, uhićen i prepraćen u službene prostorije do otrežnjenja.


- u nedjelju, 13. listopada 2019. godine oko 1.45 sati, 26-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a zaustavljena je u mjestu Lukarišće u Bjelovarskoj ulici gdje joj je izmjerena koncentracija alkohola od 1,10 g/kg. Isključena je iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati.

 

Prilikom provođenja akcije, deset osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a osam osoba je uhićeno i privedeno na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Od 50 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 12 vozača (24,0%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 14 mladih vozača (28,0%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account