Sesvete bez adventskog sajma, trg se i nadalje uređuje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.12.2022. 10:51:26
Sesvete bez adventskog sajma, trg se i nadalje uređuje

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Kažu nam da niti jedna gradska četvrt ove godine nema svoj advent, pa tako niti Sesvete, ali za na godinu se planira svašta.



Otkrili smo krivca koji je Sesvetama ukrao adventski sajam, to je sigurno Grinch. Naprosto se ne možemo sjetiti tko bi drugi to mogao biti. Jer, jedini je on zadužen za takva sra    , djela, svi ostali su pravednici. 


Adventskog sajma u Sesvetama nema već tri godine. Prvo ga je zatvorila pandemija, ove godine razlog je nepoznat. "Ma adventa ove godine nema, kao prije, niti jedna gradska četvrt, samo u centru grada", kažu nam u Gradskoj četvrti i dodaju: "Na godinu ćemo sigurno imati naš advent. Za tu ćemo svrhu osigurati nekoliko desetaka tisuća eura iz našeg proračuna i planiramo dovesti klizalište na trg, na prostor parkirališta ispred zgrade područne samouprave". 


Onih nekoliko štandova koji su ranijih godina bili u središtu na trgu i da zakupci žele ne mogu tu biti, jer se trg još uređuje. Jako je zanimljivo da je Grad u trenutku raspisivanja natječaja za adventske kućice, uključio i Sesvete, odnosno prostor gradskog trga koji se uređuje i trebao bi biti završen do kraja prosinca. Vjerojatno u gradu nisu znali što rade i kad namjeravaju završiti posao. Potencijalni zakupci nisu se niti javili na taj natječaj, jer kamo ćeš na raskopani prostor, a poučeni iskustvom znali su da se do početka adventa projekt ne može završiti. 


Jedini tračak nekog adventa u Sesvetama jest na prostoru ispred Obrtničkog doma gdje je postavljeno nekoliko kućica, a za više prostora niti nema. Dakle samo obrtnici imaju svoj sajam, a građani koji žele na advent mogu slobodno otići u središte grada gdje je sve bajno i sjajno.  Ne raskopano i blatnjavo kao u središtu Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account