Sesvete - Eldorado za drogu: Otkrivena tri laboratorija za uzgoj marihuane

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.12.2020. 16:00:20
Sesvete - Eldorado za drogu: Otkrivena tri laboratorija za uzgoj marihuane

Foto: PUZ

Policija je izvijestila o uspješnoj akciji: Skoro 18 kilograma marihuane, nakon početne sumnje u osobu, pronađeno tijekom pretrage.



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe u obiteljskoj kući na području Sesveta, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti i protok zraka stvorio umjetne uvjete za uzgoj bilja te sadio marihuanu koju je sušio, usitnjavao, prepakiravao,  potom, sumnja se, dalje preprodavao.

 

Sve navedeno potvrđeno je obavljenom pretragom obiteljske kuće na području Sesveta kad su pronađena tri improvizirana laboratorija za umjetni uzgoj bilja u kojima je bilo zasađeno ukupno trideset stabljika marihuane visine od 5 do 100 cm te je pronađeno još ukupno 489,0 grama marihuane pakirane u dvije plastične vrećice i jednu staklenku, 17.572,0 grama suhog lišća i grana marihuane pakirano u devet plastičnih vreća, tri ručno motane cigarete ispunjene s marihuanom, dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge, uređaji za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava će biti podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.7.2023. 10:09:42

Create Account