Sesvetske fotografije na ocjenjivanju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.3.2019. 16:53:26
Sesvetske fotografije na ocjenjivanju

Foto: Izbor sudionika natječaja

Točno 108 fotografija pristiglo je na natječaj Najljepša fotografija Sesveta. Fotografije su trenutačno na ocjenjivanju kod ocjenjivačkog suda.



Fotografije je snimilo 55-oro autora i sve su vidljive na fejsbuk stranici ZIPS-a, a za svaku od njih se moglo lajkati. Lajkovi se pretvaraju u bodove koji čine 40% ukupne ocjene. Drugi dio od 60% ocjene donosi stručni ocjenjivački sud koji čine profesionalci iz vizualno - estetske domene. Imena petoro članova suda bit će objavljena nakon završetka njihova rada. Inače svaki član ocjenjivačkog suda radi samostalno, oni se ne sastaju, primili su sve fotografije normalizirane u iste formate i tabelu u koju će upisati bodove, te ih elektročničkim pute poslati organizatoru. Bodovi čitatelja i ocjenjivačkog suda bit će zbrojeni i dobit ćemo pobjednike natječaja.


Objava i promocija pobjednika bit će javna u jednom sesvetskom vjerojatno ugostiteljskom prostoru, a potom će tridesetak, moguće i više najbolje ocijenjenih fotografija biti izloženo na izložbi u jednom sesvetskom izložbenom prostoru. 


Ovom se akcijom koja je organizirana drugu godinu za redom želi odaslati pozitivna slika kraja u kojem živimo. Svi znamo za naše probleme, dobro znademo o svemu onome što nas muči, na tisuće su ružnih fotografija, dakako uglavnom s pravom odaslane raznim kanalima iz naše životne sredine, no ovaj se put želimo naglasiti da je kraj u kojem živimo prekrasan, Bogom dan, da su njegove ljepote možda i među najljepšim u našoj zemlji, pa i šire, te da upravo zbog toga moramo daleko više brige negoli do sad posvetiti očuvanju i unaprjeđenju prostora na kojem živimo.  


Zbog toga udruga Zelene i plave Sesvete i redakcija portala Sesvete danas zajednički provode ovu akciju, te zahvaljujemo svim sugrađanima na sudjelovanju i podršci. Rezultate očekujmo uskoro. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.9.2021. 15:19:53

Create Account