Sesvetski gimnazijalci na državnom Lidrano natjecanju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.2.2019. 22:49:39
Sesvetski gimnazijalci na državnom Lidrano natjecanju

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nakon izvrsnog nastupa na županijskoj razini, gimnazijska kazališna družina plasirala se na državno natjecanje.



Na ovogodišnjoj županijskoj smotri Lidrano sudjelovao je veći broj naših gimnazijalaca koji su predstavili svoju školu u nekoliko kategorija: literarnim radom Ane Baran Doktore pomozite, novinarskim radovima Frana Puljizovića SkyHooper je zagrebocentričan i Katarine Toljan Manipulacije prije il' kasnije, pojedinačnim dramskim nastupom Anamarije Koturić koja je izvela monolog Barunice Castelli iz Krležinih Glembayevih, te dramsko-scenskom igrom Jedan kazališne družine KAOS. Na državnu razinu Smotre plasirala se kazališna družina dramsko-scenskom igrom Jedan, a u kategoriji literarnih radova predložen je rad učenice Ane Baran.


Spomenuto scensko ostvarenje govori o prenatrpanosti školskog sustava, a koje mladi glumci itekako i sami svakodnevno osjećaju. "Rad ove dramske skupine temelji se na nastavi dramskoga odgoja i na dramskoj skupini kao izvannastavnoj aktivnosti. Ove godine imamo u planu organizirati stručno usavršavanje za voditelje i polaznike dramskih skupina i ostalih škola koje bi se održavalo u našoj školi, a obzirom da nam za to treba mala potpora, vjerujemo da će nam u tome pomoći i naše Vijeće g.č Sesvete", reklama nam je u društvu svojih učenika, polaznika dramske skupine profesorica Željka Župan Vuksan otkrivši nam pri tom kako vrlo jednostavno igrom učenike podučava neverbalnoj komunikaciji, itekako potrebnoj u dramskim prikazima.


Državna smotra Lidrana bit će održana u Šibemiku od 25. do 29. ožujka ove godine. Čestitke našim gimnazijalcima i njihovoj profesorici na uspjehu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account