Sesvetski pješački most u Zagrebačkoj postaje sve opasniji za sigurnost

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.1.2020. 10:42:16
Sesvetski pješački most u Zagrebačkoj postaje sve opasniji za sigurnost

Foto: Sesvete danas, arhiva

Most o kojem smo već pisali opasno je nagrižen korozijom, a građani se pitaju, hoće li biti popravljen prije kakve nesreće?



Željezni pješački most preko Vuger potoka uz Zagrebačku cestu značajno je već oštećen što nije čudno, jer nakon četrdesetak godina od postavljanja i bez dugogodišnjeg adekvatnog održavanja bilo bi čudo da je u boljem stanju. No, građani se pitaju morali se dogoditi kakva nesreća pa da se potom ide popravljati. Tijekom jeseni i krajem prošle godine, ali već i početkom ove u inbox našeg fejsa ili elektronskom poštom, korisnici mosta slali su nam fotografije oštećenja, a što smo već i sami zabilježili. 


Početkom ožujka prošle godine pisali smo o toj temi i priložili fotografije oštećenja. U sesvetskim stručnim službama tada smo doznali  da su veća gradsku upravu odnosno nadležni Gradski ured  tri puta bili obavještavali o situaciji s tim prometnim objektom. Prošle godine, nakon našeg napisa ponovo su po četvrti puta poslali dopis u kojem traže hitni popravak mosta.


Konačno, jutros smo u stručnim službama VGČ Sesvete doznali da će most uz Zagrebačku cestu ipak uskoro u sanaciju. "Vidio sam da je taj most uvršten u gradski plan za ovu godinu, tako da očekujem da će Grad koji je njegov vlasnik i njime upravlja u ovoj godini ga i popraviti", rekao nam je voditelj sesvetske stručne službe Stipe Jurić.


Dakle, korisnicima mosta preostaje da se još malo strpe, pozorno njime koračaju, kako ne bi zapeli u neku novostvorenu rupu dok se ne odradi, nadajmo se, njegova temeljita rekonstrukcija.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account