Sesvetski planinari na najvišem sesvetskom vrhu obilježili Dan Lipe, ujedno i rođendan HPD-a Lipa

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 22.6.2021. 12:17:47
Sesvetski planinari na najvišem sesvetskom vrhu obilježili Dan Lipe, ujedno i rođendan HPD-a Lipa

Foto: Vladimir Beštak

Još jedno druženje sesvetskih planinara proteklo je pješačkim turama do vrha Lipe s juga i sjevera, duhovnom okrjepom na svetoj misi, te susretima i druženjima s dragim ljudima, jasno - sve uz epidemiološke mjere!



Uz ugodne temperature na najvišem vrhu sesvetskog Prigorja - 709 m visokoj Lipi, Hrvatsko planinarsko društvo „Lipa“ održalo je u nedjelju planinarsko druženje povodom DANA LIPE kao sjećanje na 18. lipnja 1967. godine kada je svečano otvoren planinarski dom za posjetitelje. Dolazak na Lipu organiziran je bio vođenim planinarskim turama iz Planine Gonje i Gornjeg Čučerja. Pri tom dvosatnom hodanju moglo se uživati u prirodnim ljepotama Parka prirode Medvednice, te osobito značajnom krajobrazu predjela Lipa – Rog koji je proglašen 1975. godine i koji je izdvojen zbog upečatljivih krajobraznih vrijednosti koje karakterizira izmjena travnjačkih i šumskih zajednica oblikovana tradicionalnom upotrebom zemljišta te je namijenjen odmoru i rekreaciji.


Na otvorenom prostoru uz kapelu posvećenoj Hrvatskim mučenicima okupilo se stotinjak vjernika - planinara i izletnika gdje je pater Stjepan Ivan Horvat predvodio misno slavlje U molitvi se prisjetio i preminulih članova HPD “Lipa” koji su gradili planinarski dom i kapelu te omogućili nama otkriti ljepotu Lipe.


 Nakon napornog pješačkog uspona i duhovnog smiraja na sv. misi, pri planinarskom domu je nastavljeno druženje uz okrijepu planinarskim delicijama.


Ovogodišnji Dan Lipe bio je ujedno 69. rođendan sesvetskog planinarskog društva, te se nadamo kako će slijedeća jubilarna obljetnica proći bez pandemijskih mjera u veselju i radosti kao nikada do sada.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account