Sesvetski pothodnik na Zagrebačkoj i dalje je zapušten i oštećen

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.1.2023. 9:24:41
Sesvetski pothodnik na Zagrebačkoj i dalje je zapušten i oštećen

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Odnos grada spram ovog objekta ogledalo je cjelokupnog odnosa grada spram  Sesveta.



Dugi niz godina iz VGČ Sesvete šalju se dopisi kojim se od nadležnih gradski ureda i službi traži uređenje jedinog sesvetskog pothodnika koji je napravljen prije više od 4 desetljeća i nikada poslije nije ozbiljnije uređen. Najveća gradska investicija u taj prometni objekt  bilo je svojedobno čišćenje i pranje, jer već od smeća, izmeta i smrada bio gotovo neprohodan. 


Možda su murali i grafiti najmanji problem, čak nema niti nešto smeća, ali vidljive su godine tehničke nebrige, o smradu urina da i ne govorimo. Strop i zidovi su toliko vlažni da otpada boja i dijelovi zidova i stropa, ograde su djelomično više ili manje oštećene, fale ploče s ograde koje štite pješake od vode ili kamenčića s kolnika, a odvodni kanali potpuno začepljeni, tako da za vrijeme obilnijih kiša pješaci moraju gacati po velikim lokvama vode.


Građani negoduju, ali, čini se, uzalud, jer nitko ih ne čuje. Ovo nitko odnosi se na one kojima je izravna ingerencija održavanje ovakvih objekata kao što su pothodnici. Dodali bismo da se i u ovome očituje odnos grada spram Sesveta. Tako je bilo i za prethodne vlasti, tako je za sadašnje, a vjerojatno će biti i za buduće, jer očito je da se Sesvećane baš i ne čuje dobro, pa se onda i ne shvaćaju dovoljno ozbiljno. Zaključak o ovome neka donese svatko ponaosob.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.3.2024. 13:23:33

Create Account