Sesvetski vinari izlagali na 51. izložbi vina u Zelini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.6.2019. 17:29:53
Sesvetski vinari izlagali na 51. izložbi vina u Zelini

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Članovi vinske udruge Zagrebačko vinogorje, velikom većinom sesvetski vinogradari sudjelovali su na jednoj od najvećih vinskih izložbi u Hrvatskoj, 52. Izložbi vina kontinentalne Hrvatske u Zelini.



Zelinska vinska izložba najstarija je hrvatska vinska izložba koja se u kontinuitetu održava već 51 godinu. Ujedno je jedna od najmeritornijih hrvatskih vinskih izložbi i uz Vinistru i Sabatinu najznačajnija je hrvatska vinska izložba. 


U konkurenciji 300 najboljih vinskih uzoraka kontinentalne Hrvatske, sesvetski vinari imali su zapažen nastup osvojivši za svoja vina medalje, od zlatnih do brončanih, a među najboljima su bila vina obitelji Čergar, Tomurad, Benko i Mahač. Najbolju autohtonu prigorsku vinsku sortu kraljevinu i ove godine imao je Stjepan Puhelek Purek, a dodijeljeno je i desetak drugih šampionskih odličja. 


Prvak ovogodišnje izložbe je traminac, berba 2017. izborna berba prosušenih bobica OPG-a Rajaković. Vina je ocjenjivalo petnaest uglednih hrvatskih enologa predvođenih prof. dr. sc. Anom Jeromel iz Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Agronomskog fakulteta iz Zagreba.


Izložbu je otvorio Zdravko Tušek, pomoćnik ministra poljoprivrede u nazočnosti župana Zagrrebačke županije Stjepana Kožića i izaslanika zagrebačkog gradonačelnika Dalibora Bastalca. 


Otvorenje izložbe vodila je popularna loto djevojka Jelena Lešić, a u zabavnom dijelu programa nazočne su zabavljali zagrebački tamburaši Gazde. Izložba je, na žalost, trajala samo jedan dan, dakle mogli s joj nazočiti samo oni koji su sinoć došli na otvorenje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 14:29:33

Create Account