Sesvetsko klizalište produljilo rad do nedjelje.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.1.2020. 16:27:45
Sesvetsko klizalište produljilo rad do nedjelje.

Foto: Sesvete danas, arhiva

Na jučerašnji blagdan Sveta tri kralja sesvetsko je klizalište trebalo prestati s radom, no radit će još do nedjelje.



Sezonsko klizalište pod velikim šatorom u Sesvetama dobilo je dozvolu za produljenje sezone za još nekoliko dana, točnije do nedjelje, 12. siječnja. Dakle nedjelja će biti posljednji dan klizanja u Sesvetama. 


"Stalno su me veća djeca, ali ponajviše odrasli, mame i tate ispitivali zašto ne produžimo svoj rad kroz cijelu zimu, sve dok se zbog vremena može raditi, no to i nije baš tako jednostavno. Dobili smo dozvolu za još nekoliko dana, točnije do 12. siječnja. Možda ne bi bilo problema tražiti i dobiti dozvolu i za dulji period, no to dalje nema više smisla i u ovakvoj organizacijskoj strukturi ovo je na granici do koje možemo ići", rekao nam je organizator Josip Lipar, govoreći piscu ovih redaka, ali ne želeći detalje iznositi u javnost o enormnim troškovima održavajanja pogona, od šatora, postrojenja za led, električnu energiju itd. 


Nitko, naime ne razmišlja da klizalište u jednom danu, pogotovo ako je još k tome i toplije, potroši električne energije kao prosječno domaćinstvo u godini dana.


U svakom slučaju građani se ne trebaju opterećivati time, te mogu još nekoliko dana dodatno uživati na ledu u Sesvetama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.12.2022. 9:38:58

Create Account