Sinoćnju donatorsku večer Kose ljubavi dolaskom podržao i Bandić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.2.2019. 10:14:12
Sinoćnju donatorsku večer Kose ljubavi dolaskom podržao i Bandić

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvetska udruga Kosa ljubavi koja vlasuljama pomaže djevojčicama i djevojkama bez kose, održala je sinoć donatorsku večer.



Sesvetska udruga Kosa ljubavi bavi se izradom vlasulja od donirane kose, a namijenjene su djevojčicama i djevojkama koje su zbog bolesti ostale bez kose.  Mnoge su dugokose žene, djevojke i djevojčice do sad darovale dio svoje kose onima koje nisu bile te sreće da mogu imati uopće, a kamoli dugu kosu.


Udruga „Kosa ljubavi“  osnovana je 2015.godine sa sjedištem u Sesvetama u ulici Ljudevita Posavskog. Bavi izradom vlasulja za djevojčice i djevojke oboljele od malignih i autoimunih bolesti. Vlasulja je isključivo ručni rad. 


"Cijena izrade jedne vlasulje je 7 tisuća kuna. Radi se isključivo o ručnom dugotrajnom radu koji se izrađuje po mjeri glave za svaku ponaosob djevojčicu ili djevojku kojoj vlasulju besplatno posuđujemo tako dugo koliko god joj treba. Nakon toga vlasulju vraća i ona ide na prekrajanje za neku drugu osobu", ističe  predsjednica udruge Biljana Bjelajac Poznić. Dopredsjednica Marijana Čergar dodaje kako je ustvari teško izraditi vlasulju, da se time bavi malo tko u našoj zemlji, a za udrugu vlasulje izrađuje žena  koja se bavi izradom kostima u jednom zagrebačkom kazalištu. "Izrada pojedine vlasulje može potrajati i nekoliko mjeseci, jer unošenje vlas po vlas na podlogu ne možete raditi bez prestanka i predaha, a naša izrađivačica bavi se i drugim stvarima", kazuje nam dopredsjednica Čergar.


Donatorsku večer u suorganizaciji udruge Kosa ljubavi i Mjesnog odbora Novi Jelkovec na čelu s predsjednicom Milenom Slipac  posjetio je i gradonačelnik Milan Bandić koji je i sam donirao određenu svotu, te pohvalio članice udruge na njihovu humanu radu. "Drago mi je da činite dobro. Jedna sveta knjiga kaže - jadan je čovjek koji nema mjesta u svom srcu za drugog čovjeka. Ove dvije dame koje vode udrugu i vi koji ste večeras došli ovdje ne da to znadete, nego to i živite i na tome vam čestitam i hvala vam na svemu", uz ostalo je rekao Bandić kojemu je u pratnji uz druge njegove suradnike bila i naša sugrađanka inače gradonačelnikova glasnogovornica Mateja Vukmirović.


Članice udruge priredile su prigodne poklončiće, mnoge su izradila djeca, a svatko od donatora mogao je uzeti što što mu se sviđa.  Na donatorskoj večeri koju su poduprle i članice Foruma žena BM 365 SRS, nazočio je predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić koji je i osobno donirao novac za udrugu, te članica Vijeća Mira Halapa, kao i naša sugrađanka, ravnateljica Gradskih ljekarni Zagreb Nada Jambrek, također donatorica.



Veliko hvala svima koji su nam i večeras dali podršku, ali i ranije do sad, u dah su izrekle voditeljice udruge koje su s drugim članicama priredile malu zakusku za sve nazočne među kojima je bilo i četvoro mladih glazbenika, stanara Novog Jelkovca koji su predivnom glazbom začinili ovu lijepu humanu večer.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 13:36:24

Create Account