Službenici i namještenici prosvjedovali jutros ispred sesvetskog suda tražeći veće plaće

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.6.2022. 16:39:09
Službenici i namještenici prosvjedovali jutros ispred sesvetskog suda tražeći veće plaće

Foto: Screenshot

Službenici Općinskog suda Sesvete pridružili su se dopodne prosvjedima za bolje radne uvjete.



Službenici i namještenici Općinskog suda u Sesvetama dopodnevnim prosvjedom ispred zgrade suda na Industrijskoj cesti u Sesvetama, pridružili su se nacionalnom prosvjedu njihovih kolegica i kolega i mnogim hrvatskim gradovima ražeći veće plaće. 


Na prosvjed je došla Iva Šušković, predsjednica Sindikata  državnih i lokalnih službenika i namještenika koja je upozorila prosvjednike da se moraju samo izboriti za svoje interese, jer im u tome nitko neće pomoći. Obraćanje Ive Šušković možete vidjeti u video zapisu ispod članka.


Prema podacima Ministarstva pravosuđa i uprave, većina službenika i namještenika u pravosuđu koje su velikom većinom žene ima neto plaću manju od 5.500 kuna. Od toga ih 1.070 prima plaću između 3.000 i 4.000 kuna što je daleko ispod prosječne plaće u Hrvatskoj.


Podršku službenicima i namještenicima dao je i predsjednik Vrhovnog suda Hrvatske Radovan Dobronjić koji je izjavio kako bi se službenicima i namještenicima, a posebno zapisničarkama kojih u pravosuđu nedostaje i koje su važna karika u procesnom pravu, plaća trebala odmah podići za barem 30%.



Video: Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske

Vezane vijesti
Ažurirano: 26.1.2024. 12:40:22

Create Account